Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ahlat'taki '1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı' Alanında Otağ Kurdu

TAKİP ET

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nda stant açtı.

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurulan "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından stant ve çadır kuruldu.

Ahlat'a bağlı Çarho mevkiinde 450 bin metrekare alanda kurulan "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nda bir han çadırı ve belediyelere ait 50 çadırın yanı sıra birçok ülkenin büyükelçiliklerine ait olarak 11 çadır kuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu otağ ve otağ önündeki stantta şehrin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır Surları içerisindeki tarihi eser ve vakaların fotoğrafları ve belgelerinin yanı sıra kentin simgelerini sergiliyor.

Dünyaca ünlü Diyarbakır karpusu ve Diyarbakır güvercinlerinin sergilendiği otağda ziyaretçilerin çoğunluğu devasa büyüklükteki karpuzlarla fotoğraf çektiriyor. 

Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi'nin standında ziyaretçilere şehri tanıtan fotoğraf albümleri ve şapka ve anahtarlık gibi hatıralar hediye ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ahlat'taki '1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nda alanında otağ kurdu