Diyarbakır'da 9 Yaşındaki Çocuğa Cinsel Saldırıda Bulunan İmamın Cezası İstinaf Tarafından Bozuldu

TAKİP ET

Diyarbakır'da bir çocuğu alıkoyarak cinsel saldırıda bulunan imam Kadri Özkaya'ya verilen ceza İstinaf Mahkemesi tarafından 'eyleminden gönüllü vazgeçtiği' iddiasıyla bozuldu.

24 Temmuz 2021 yılında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir caminin imamı olan Kadir Özkaya, 9 yaşındaki bir erkek çocuğunu imam odasına kilitleyerek cinsel saldırıda bulundu.

Yargılama sonucunda Kadri Özkaya’ya 21 yıl hapis cezası verildi. Ancak Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, cezayı bozdu.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin olayın cebir ve tehdit yoluyla gerçekleşmesi nedeniyle ceza artırımı yaparak, 'nitelikli cinsel istismara teşebbüsten' 18, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan' verdiği 3 yıl hapis cezasını bozan İstinaf Mahkemesi, çocuğun direnmesi üzerine Özkaya’nın cinsel saldırıdan vazgeçmesini 'gönüllü vazgeçme' olarak kabul etti.

İstinaf, Özkaya’nın eyleminden gönüllü vazgeçtiğini ileri sürerek, suçun 'basit cinsel istismar' kapsamında değerlendirilmesini istedi.

Cinsel istismara uğrayan çocuğun, imamın saldırısına karşı direncini ve sanığın ısrarını 'cebir' olarak değerlendirmeyen İstinaf Mahkemesi, bundan dolayı yapılan ceza artırımı ile çocuğun imam odasına kilitlenmesi nedeniyle 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından verilen cezayı 'fazla ceza tayini' nedeniyle bozdu.

İstinaf Mahkemesi, Özkaya’nın tutukluluğuna yapılan itirazı ise reddederek Özkaya’nın tutukluluğunun devamına karar verdi. 

diyarbakır kadri özkaya cinsel saldırı cinsel istismar çocuk istismarı istismar imam imam kadri özkaya