Diyarbakır'da AKP'den İstifa Eden 2 Bin Kişi CHP'ye Katıldı

TAKİP ET

Diyarbakır'da son dönemde AKP'den CHP'ye geçişlerin hız kazandığı belirtiliyor.

Diyarbakır'da son dönemde AKP'den CHP'ye geçişlerin hız kazandığı belirtiliyor.

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde AKP il Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Aydın'ın da CHP'ye katıldığı açıklandı.

Bu geçişlerin artmasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu belirlemesi de etkili olduğu düşünülüyor.

CHP il yönetimine göre, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı öncesinde CHP'ye üye olanların sayısı 6-7 kişi iken, adaylığın kesinleşmesinin ardından bu sayı 400-500'ü geçti. CHP'ye katılanların yüzde 90'ından fazlasının AKP'li, AKP'de siyaset yapanlar ya da seçmenleri olduğu ifade ediliyor.

2020 yılında AKP Bağlar İlçe Başkanı adayı olan Balıkçı, yaklaşık iki hafta önce beraberindeki kalabalık bir grupla CHP'ye katıldı. Balıkçı, kendisinin yaklaşık 500 kişiyle CHP'ye katıldığını söyledi. Diyarbakır'da AKP'den CHP'ye geçişlerin artarak devam ettiği belirtiliyor.

Balıkçı, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada, AKP'den CHP'ye geçiş yapanların çoğunluğunun AKP seçmeni olduğunu belirtti. Balıkçı'ya göre AKP, Diyarbakır'da ancak bir vekil çıkarabilir durumda. AKP'ye yönelik rahatsızlıkların arttığını, insanların yanlarında kimseyi tutamadığını ve seçimlerin beklenmeden hükümetin istifa etmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ise bugün 200-300 kişilik bir grubun partilerine geçiş yaptığını belirtti. Atik, özellikle AKP'den rahatsız olan ve AKP'yi benimsemeyenlerin CHP'ye katıldığını söyledi. Geçişlerin devam edeceğini ifade eden Atik, yeni katılımların partilerine güç katacağını belirtti.

diyarbakır akp chp