Diyarbakır'da Bir İmam, Cuma Hutbesinde Şehitlerimizin Yer Aldığı Kısmı Atladı: Kaymakam Tepki Gösterdi

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, cami imamı hutbede kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili kısmı atlayınca Kaymakam Burak Akeller, imamı sert bir şekilde ikaz etti. İmam M.K. ise Kaymakam Akeller'den şikayetçi oldu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunna Kuba Camii'nde yaşanan olayda cami imamı M.K., Diyanet'in verdiği hutbede iddiaya göre kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili olan kısmı atladı ve o esnada cuma namazı için camide bulunan Kulp Kaymakam'ı Burak Akeller ise bu duruma tepki göstererek cami imamını, hutbeyi tam olarak okuması noktasında ikaz etti. Ancak cami imamının bu ikaz sonrasında da hutbeye bağlı kalmadığı ifade edildi.

İddia edilene göre yaşanan olay sonrasında Kaymakam Akeller, imam M.K.'yı imam odasında şiddet barındıran bir şekilde uyardı. M.K. olay sonrasında darp raporu alarak Kaymakam Akeller'den şikayetçi oldu.

Mil Diyanet-Sen'den Açıklama

Mil Diyanet-Sen ise yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Kulp Kaymakamı cuma namazı sonrası imam odasına girmiş ve din görevlimize ağır küfür ederek mikrofon sapıyla imamı darp etmiştir. Sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialara göre, cuma namazında hocamız hutbeyi okurken sehven bir iki satırı atlıyor. Bunun üzerine camide bulunan Kaymakam bey imama ‘Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku’ şeklinde bağırarak uyarıyor. İmam kardeşimiz o paragrafı atladığını fark ederek tekrar paragrafı okuyor. Namaz kılındıktan sonra Kaymakam beyin korumaları camiyi tamamen boşaltarak hocamızı imam odasına götürüyorlar. Odaya giren Kaymakam bey hocamıza ağır küfürler ederek hakarette bulunuyor ve üzerine yürüyor.

Hocamıza ‘Sen terörist misin? şeklinde ithamda bulunuyor. Hocamız Kaymakam Bey'e ‘Kaymakam bey benim babam geçici köy korucusu abim de polis, lütfen yapmayın’ diyor. Bunun üzerine Kaymakam bey imamı mikrofon sapıyla darp ediyor. Aynı zamanda Diyanet-Sen ilçe temsilcisi olan hocamız bu olay sonrası hastaneye giderek darp raporu almıştır. Evet, sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialar bunlar. Genç ve Çınar kaymakam hadisesinden sonra Kulp ilçemizde yaşanan bu müessif olay bizleri üzmüştür.

Mil-Diyanet Sen olarak daha önceki olaylarda olduğu gibi Kulp ilçemizde yaşanan bu olayın da takipçisi olacaktır. Sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan geri durmayacaktır. Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiç kimse bir kamu görevlisine din görevlimize ağır küfür edemez ve asla darp edemez. Din görevlilerimizin yanındayız. İçişleri Bakanımızın, Diyarbakır Valimiz ve İl Müftümüzün de bu olaya kayıtsız kalmayacağına gönülden inanıyoruz.''

Diyanetin Cuma Hutbesi 

İmam M.K. tarafından sehven atladığı iddia edilen, Diyanetin 19 Ocak 2024 tarihli cuma hutbesinde yer alan ifadeler şu şekilde:

 

Kaymakam Akeller'den Açıklama

Kaymakam Akeller, İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını belirterek, "Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim" dedi. (DHA)

Diyarbakır İmam Burak Akeller imamı dövdü cuma hutbesi