Diyarbakır'da KYK Yurdunda Asansör Düştü

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Selahaddin Eyyubi Erkek Öğrenci Yurdu'nda 7 Ekim'i 8 Ekim'e bağlayan gece asansör düştü.

Sur ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Selahaddin Eyyubi Erkek Öğrenci Yurdu’nda 7 Ekim’i 8 Ekim’e bağlayan gece asansör düştü. Öğrencilerin mahsur kaldığı asansörün aylardır tamir edilmediği biliniyor. Mahsur kalan öğrencilerse kendi imkanlarıyla asansörden çıktı.

Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunda Asansörde Sıkışan Öğrenci Hayatını Kaybetti

Rize Ayder KYK Yurdunda Asansör Zemine Çakıldı

Ordu'daki KYK Kız Öğrenci Yurdunda Asansör Halatları Koptu

Çorum'daki KYK Yurdunda Öğrenciler Asansörde Mahsur Kaldı

Sol'un haberine göre yurtta kalan bir diş hekimliği bölümü öğrencisi olaya ilişkin konuştu. Asansöre her seferinde kaygılı bindiklerini söyleyen Mehmet benzer problemlerin sürekli yaşandığını belirtti:

“Olayı ben bizzat yaşamadım ama asansörle ilgili problemleri sürekli duyuyoruz. Asansörün uzun süredir problemli olduğunu biliyoruz. Son olaylardan sonra daha da tedirgin olduk. Tedirgin olmakta haklıymışız. Asansöre her bindiğimizde kaygılanıyoruz, ‘Acaba kalacak mıyız?’ diye düşünüyoruz.”

Asansörün Aydın’da yaşanan faciadan sonra bakıma alındığını görüp duymadığını söyleyen öğrenci, asansörde kırmızı etiket gördüğünü şu sözlerle anlattı: “Asansörlerin Aydın’da yaşanan olaydan sonra bakıma alındığını görmedim de duymadım da. Belki alınmıştır ama dediğim gibi ben ne gördüm ne duydum. Ama asansörlerde kırmızı etiket gördüm.”

Öğrenci, asansörlere bakım yapmanın binlerce öğrenciyi bünyesinde barındıran bir kurum için zor olmaması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı: “Bu kadar insanı barındırıyorlar, çok zor olmamalı. En azından bir asansör yani, onu da düzgün yapsınlar.”

diyarbakır kyk asansör diyarbakır kyk kyk asansör