Diyarbakır'da 'İçme Suyuna Kanalizasyon Suyu Karıştığı' İddialarına Yanıt Geldi

TAKİP ET

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon sularının içme sularına karıştığı iddialarını yalanladı.

Son günlerde gündeme düşen 'Diyarbakır'da kanalizasyon suları içme sularına karışıyor' iddialarına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi. DİSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bu iddiaların sosyal medyada dolaşan asılsız bilgiler sebebiyle oluştuğu belirtildi. 

Açıklamada 25 noktadan alınan tüm örneklerin normal olduğu, iddialar sonrasında gelen ishal vakalarının mevsim normalleri seviyesinde kaldığı bilgisine yer verildi. 

İddiaları Ortaya Atanlar Art Niyetli Kişiler 

Sularda "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği"ne uygun olarak takip yapıldığı belirtilen açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından DİSKİ kapsamında olan su şebekeleri izleme noktalarından 7 Haziran-17 Haziran arasında il merkezinde 25 noktadan alınan kontrol ve denetim izlem suyu numunelerinden Halk Sağlığı laboratuvarında yapılan inceleme ve analiz sonuçlarında mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemiştir. Ayrıca yine aynı dönemde İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilimiz merkezinde belirlenen 160 izleme noktasında ölçülen günlük klor bakiye kontrol oranlarının da ilgili yönetmelik sınırları içinde olduğu tespit edilmiştir. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ishal vakalarının mevsim normalleri seviyesinde olduğu, geçen yıllarla kıyaslandığında paralel seyrettiği belirtilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklama metninde iddiaların art niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığı söylenerek, ''Şehir şebeke suyumuz basınçlı sistemle işletildiğinden dolayı herhangi bir kanal karışması mümkün değildir''  denildi. 

 

diski diyarbakır su kanalizasyon yanıt genel müdürlük