Diyarbakır'da İki Patlama Meydana Geldi

TAKİP ET

Patlamaların, 8'inci Ana Jet Üssü civarında olduğunu söyleniyor.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın maket uçaklarla 8'inci Ana Jet Üssü'ne saldırı girişiminin ardından iki patlama meydana geldi. Patlamaların sesi, kentin birçok yerinden de duyuldu. Ardından kentte sirenler çalmaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur."

Valilik Açıklaması

Diyarbakır Valiliğinden ise konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur."

Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır."

Diyarbakır Patlama 8. Ana Jet Üssü Maket Uçak PKK terör örgütü saldırı Milli Savunma Bakanlığı Diyarbakır Valiliği Süleyman Soylu