Doç. Dr. Berk Esen: Kemal Kılıçdaroğlu Uzun Süredir CHP Seçmenlerini Temsil Etmiyor

TAKİP ET

Siyaset bilimci Doç. Dr. Berk Esen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını değerlendirdi.

Medyascope'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını değerlendiren Sabancı Üniversitesi'nden Doç. Dr. Berk Esen, iktidarın Meclis'e getirdiği "Sansür Yasası" yerine haftaya CHP liderinin başörtüsü çıkışının damga vurduğunu hatırlatarak "Tipik bir Kemal Kılıçdaroğlu hamlesi. Uzun süredir böyle hamleler yapıyor. Kılıçdaroğlu parti örgütüne ve kurullarına danışmadan bu tür açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalarda da sorunlara çözüm önerisi getirmek yerine Türkiye'yi barıştıracak, Türkiye toplumundaki bölünmeyi aşacak ahlaki bir kampanya yürüttüğü izlenimi veriyor" dedi.

"Kılıçdaroğlu Tek Başına Bir Kampanya Yürütüyor"

Başörtüsü çıkışının Altılı Masa'daki muhafazakar partiler için yapıldığına yönelik söylentilere rağmen bu partilerde büyük bir memnuniyet yaratmadığını belirten Esen, "Kılıçdaroğlu bu masaya danışmadan, daha da kötüsü parti içindeki çeşitli kurumların fikirlerini almadan tek başına bir kampanya yürütüyor" diye konuştu.

CHP'de "MYK İçinde MYK"

Başörtüsü çıkışının zamanlaması yanı sıra yönteminin de yanlış olduğunu belirten Esen, bu gibi hamlelerin Parti Meclisi'nde ya da MYK'da bile gündeme getirilmediğini belirterek "Sanırım MYK içinde dar bir MYK var. Kılıçdaroğlu'nun gerçekten çok güvendiği 2-3 kişilik dar bir grup var ve bu grupla birlikte Kemal Bey'e erişimi olan, aslında uzun süre AKP'yi desteklemiş, bu sürede de CHP'ye mütemadiyen hakaret etmiş bazı muhafazakar isimlerin oluşturduğu dar bir danışman grubu var" ifadelerini kullandı.

"Kendi Partisini Böyle Yöneten Biri, Türkiye'yi Demokratikleştiremez"

CHP'nin kendi seçmenleriyle irtibat kurmadığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise kendi partisinin karar alma mekanizmalarını dahi harekete geçirmediğini belirten Esen, "Kılıçdaroğlu bu kurumlara danışmıyor. Türkiye'yi demokratikleştireceğini söyleyen bir liderin kendi partisini ideal yönetme tarzı olduğunu düşünmüyorum. Kendi partisini böyle yöneten bir kişinin muhalefet blokunu da çok sesli bir şekilde yönetebileceğini düşünmüyorum. Seçimlerden sonra da Türkiye'yi demokratikleşmeye sürükleyebilecek bir lider profilini ben burada görmüyorum" dedi.

"Kılıçdaroğlu Belediyeleri Öne Çıkarmıyor, Çünkü..."

*Bu tarz açıklamalar yerine bu konuda partinin yaşadığı dönüşümü somut bir şekilde öne çıkaracak hamleler yapmak iktidar seçmenlerini ikna etmek açısından çok daha doğru olurdu.

*Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bunu yapmıyor. Çünkü belediyelere girerse onun kendi adaylığını zayıflatacağını düşünüyor. Çünkü belediyelerde öne çıkaracağı konular hep o belediye başkanlarını öne çıkaracak ve Kemal Bey'in şu an cumhurbaşkanı adaylığında en önemli iki rakibi CHP listelerinden seçilen iki belediye başkanı olduğu için ne yazık ki Kılıçdaroğlu sessiz kalıyor, CHP'nin asıl güçlü olduğu noktada, daha olumlu bir etki yapabilecek stratejiyi kovalamıyor.

doç. dr. berk esen kemal kılıçdaroğlu uzun süredir chp seçmenlerini temsil etmiyor myk içinde