Doğayı Talan Ediyorlar: İki Gün Önce Balık Tutulan Derede Bugün Tek Damla Su Yok

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'ne yapılacak olan taş ocağı için gerçekleştirilen doğa katliamı sürüyor.

Taş ocağı yapmak için doğayı talan eden ve köylülere karşı mücadeleye giren Cengiz İnşaat'ın bölgedeki etkilerini incelemek isteyen CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, vadiye giderek köylüleri ziyaret etti.

Ziyaretlerinde dereden balık tutan Adıgüzel, balık tuttuğu derenin iki gün içerisinde yok edildiğini belirterek “Sokağa çıkma yasak. Ağaç kesmek, hayvan öldürmek serbest. Sizin hayata saygınız yok. İnsana saygınız yok. Yaşayan her şeye düşmansınız. İki gün önce berrak suları ve kırmızı benekli alabalıkları ile bu güzelim dereyi taş ile doldurdular. Kuşların yuvalarını bozdular. İki gün önce doğa nöbetimizde kırmızı benekli alabalık varlığını göstermek için bir tane tutup geri saldığımız bu dereyi iş makineleri ile taşla doldurdular. Balıkların yuvalarını yıktılar, yollarını kapattılar. Allah da sizi bildiği gibi yapsın” dedi.

Bölgede yaşananlara dikkat çekmek isteyen bir vatandaşın “Bir saat sonra bu güzelliği göremeyeceksiniz. Para kağıttır. Bu su hayattır” ifadeleriyle yaptığı paylaşımdan bir gün sonra yok edilen derenin taşla doldurulmuş hali “Daha dün paylaştım. Yok edilecek dedim. Orman, ağaç, dere, yaşam ne varsa ölüyor” notuyla tekrar paylaşıldı.

 

 

rize ikizdere taş ocağı cengiz inşaat dere balık mustafa adıgüzel