Doğu Türkistan Cumhuriyetlerini Anma Toplantısı, Büyük Atatürk'ün Sözüyle Açıldı

TAKİP ET

İşgalci Çin'in saldırılarıyla yıkılan Doğu Türkistan Cumhuriyetlerini Anma Toplantısı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle açıldı.

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Uygur Akademisi Vakfı, Uygur İlim ve Medeniyet Araştırmaları Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı, Doğu Türkistan Vakfı ve İsa Yusuf Alptekin Vakfı tarafından Ankara'da, 12 Kasım 1933 ve 12 Kasım 1944'te kurulan ve daha sonra Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan Cumhuriyetlerini Anma Toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözleriyle açıldı.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş: Doğu Türkistan Kaybedilirse Türkiye Kaybedilir

Toplantıda konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Doğu Türkistan kaybedildiği an Türkiye kaybedilebilir. Çin; ticari, siyasi, askeri her türlü yolu kullanarak arsızca yayılıyor. Bunun karşısında Doğu Türkistan'a destek olmak zorundayız. Türkistan'ı savunmak bir Türk meselesidir, Türk'ün meselesidir. Bunun partisi şusu busu yoktur. Çin bilmeli ki 85 milyon Türk'ün kalbi Doğu Türkistan için çarpıyor" ifadelerini kullandı.

BBP'li Ali Keser'den Perinçek'e Sert Sözler 

Yokuş'un ardından kürsüye gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, Doğu Perinçek zihniyetini eleştirerek "Hayatımız boyunca Perinçeklerle mücadele ettik" dedi.

Başta Doğu Türkistan olmak üzere Türk dünyasının sorunlarına çözüm üretme konusundaki faydasızlığı üzerinden Türk Devletleri Teşkilatı'nı eleştiren Keser, "Ben Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri'yle görüşemiyorum. Bu nedir?" tepkisini gösterdi.

doğu türkistan cumhuriyetlerini anma toplantısı doğu türkistan cumhuriyeti büyük atatürk sözüyle açıldı fahrettin yokuş ali keser