Doğu Türkistan'da İnşa Edilen Yeni Bir Toplama Kampı Görüntülendi

TAKİP ET

Doğu Türkistan'ın Korla kentinde Çin Komünist Partisi rejimi tarafından inşa edilen yeni bir toplama kampı görüntülendi.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) diktatöryal rejimi, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine sistematik bir soykırım gerçekleştiriyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerince hazırlanan raporlar, 1 ila 3 milyon arasında Müslüman Türk'ün "yeniden eğitim" adı altında toplama kamplarına kapatıldıklarını ortaya koyuyor.

Uygur Kadınları Zorla Kısırlaştırılıyor

Doğu Türkistan Türklerini Çinlileştirmeyi hedefleyen bu endoktrinasyon kamplarının dışında da tüm Doğu Türkistan sathında Türklere yönelik soykırım politikaları uygulanıyor. Öyle ki Türk kadınlarına zorunlu kısırlaştırma ve doğum kontrolü uygulanırken Doğu Türkistan'daki gayri Türklere çocuk yardımları yapılıyor. 2015 yılından 2018 yılına kadar Hotan ve Kaşgar'da Uygur bölgelerinde doğum oranları yüzde 60'tan fazla düşüş gösterdi.

Türk Kızları Zorla Çinlilerle Evlendiriliyor

Bunun yanı sıra Türk kızlarıyla Çin Komünist Partisi kadrolarının evliliği teşvik ediliyor. Bu "teşviklerin" zorla evlilikten ibaret olduğunu ortaya koyan çok sayıda kanıt mevcut.

Sözde "Yeniden Eğitim Merkezleri": Toplama Kampları

Doğu Türkistan genelinde inşa edilen toplama kamplarında soydaşlarımıza işkenceler uygulanıyor, Türkçe konuşmanın cezalandırılmak için yeterli bir sebep olduğu bu endoktrinasyon kamplarının "yeniden eğitim merkezi" olduğunu iddia eden ÇKP rejimi, kamplara kapatılan 70 yaşındaki profesörlere ne eğitimi verildiğini ise açıklayamıyor.

Doğu Türkistanlı Abdürreşit Celil Karluk, Korla kentinde inşa edilen bir toplama kampının görüntülerini yayımladı. 

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor. Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ila 3 milyon arasında Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor. 

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

doğu türkistan inşa edilen yeni bir toplama kampı görüntülendi korla abdürreşit celil karluk