Doğu Türkistan'da Kaçırılan Bir Kadının Öyküsü: 'Kız Kardeşimin Peşinde' Belgeseli Yayında

TAKİP ET

Uygur Türkü aktivist Ruşen Abbas'ın kız kardeşi Gülşen'in soykırımcı Çin tarafından kaçırılmasını anlatan "Kız Kardeşimin Peşinde" belgeseli yayınlandı.

Sürgündeki Uygur Türkü Ruşen Abbas'ın kardeşi Gülşen'in soykırımcı Çin rejimi tarafından kaçırılması ile ilgili belgesel "Vimeo" platformu üzerinden yayınlandı. 

In Search of My Sister (Kız Kardeşimin Peşinde) adlı belgesel, Ruşen Abbas ve kardeşi Gülşen'i 2018'de evinden kaybolduktan sonra bir Çin hapishanesinden kurtarma hikayesini anlatıyor.

Abbas, kız kardeşinin soykırımcı Çin rejimine karşı konuşmasının ardından düzmece "terörizm" suçlamalarıyla gözaltına alındığını söyleyerek Çin'in Uygur Türkleri üzerindeki ayrımcı ve faşist politikasını tüm dünyaya göstermeyi hedefliyor. 

Kız kardeşi Gülşen'in, kendisinin ABD'deki bir panelde Çin'in soykırım politikalarına karşı konuşmasından altı gün sonra kaçırıldığını ifade eden Ruşen Abbas kardeşinin kaçırılması hakkında şöyle konuştu:

"Gülşen'in suçu ilk olarak Uygur olması. İkincisi ise benim kız kardeşim olması, çünkü Washington DC'deki düşünce kuruluşlarından birindeki panelde Çin'in soykırım politikalarını kınayan ve bu toplama kamplarının koşullarını tanımlayan konuşmamdan sadece altı gün sonra alındı."

Filmin yönetmeni Cevad Mir ise,"Çin hükümeti, dinimiz, kültürümüz ve Doğu Türkistan'daki o toprak parçasının ev sahibi olduğumuz için Uygurları hedef alıyor." diyerek soykırımcı rejimin uygulamalarını işaret etti. 

Belgeseli izlemek için tıklayın.

çin soykırım uygur soykırımı uygur türkleri ruşen abbas gülşen abbas cevad mir Doğu Türkistan