Doğu Türkistan İçin Tek Kişilik Eylemler

TAKİP ET

İşgalci Çin Halk Cumhuriyeti'nin asimilasyon ve entegrasyon politikaları adı altında sistematik bir soykırıma maruz bıraktığı Doğu Türkistan Türklerinin durumuna dikkat çekmek ve Türkiye Türklerini bilinçlendirmek amacıyla çeşitli yerlerde tek kişilik eylemler başlatıldı.

İnsanlık tarihine kara bir leke olarak adını yazdıran Doğu Türkistan'daki sistematik soykırım hakkında Türkiye Türklerini bilinçlendirmek ve bu vahşete 'dur' demek için Türkiye'de yaşayan Uygurlar tek kişilik eylemler başlattı.

İstanbul'un çeşitli noktalarında hazırladıkları dövizleri taşıyarak Çin işgali altındaki bölgede katledilen soydaşlarının sesi olmaya çalışan eylemcilerin ellerindeki dövizlerde; "Uygur Türklerine Ses Ver", "Uygurların Organları Çalınıyor", "Çin Mallarında Kardeş Kanı Var", "Zalim Çin Ailemizi Serbest Bırak", "1 Milyon Uygur Zorla Çalıştırılıyor", "5 Milyon Uygur Çin'in Toplama Kampında" gibi bilgilendirici ifadeler yer aldı.

Kırım İçin Tek Kişilik Eylemler

Türk dünyasının işgal altındaki bir diğer bölgesi Kırım'da da Kırım Tatarları insan haklarını ve uluslararası hukuku yok sayan işgalcileri tek kişilik eylemlerle protesto etmişti. Yarımadanın çeşitli noktalarında başlayan protestoları işgalci Rus kuvvetleri, hukuksuz gözaltılar ve polis şiddetiyle bastırmaya çalışmış; bunun üzerine Türkiye'de de "Kırım için tek kişilik eylemler" başlatılmıştı.

tek kişilik eylem protesto bilinçlendirme toplama kampları işgalci çin doğu türkistan sistematik soykırım