Doğu Türkistan İçin Verilen Araştırma Önergesine Ret Veren AKP: Akşener, Uygur Meselesini İstismar Ediyor

TAKİP ET

AKP hükumeti, Doğu Türkistan'da yaşananlar birçok ülke tarafından 'soykırım' olarak nitelendirilmeye devam ederken Türkiye'nin içine gömüldüğü sessizliğin sorumluluğunu reddetmeyi sürdürüyor.

İşgal altındaki Doğu Türkistan kültürel ve fiziki bir soykırıma maruz kalan Türklerin durumuna tepki göstermediği gibi ülke sınırları içerisinde Çin'i protesto etmek isteyen Uygur Türklerini hukuksuz bir şekilde mağdur eden AKP'den ilginç bir açıklama geldi.

İYİ Parti'nin konuya dair verdiği araştırma önergesine karşın Meclis'te 'ret' oyu kullanan tek parti olan AKP'nin Sözcüsü Ömer Çelik, meselenin İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından istismar edildiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Çelik, Akşener'in 'kadın bir siyasetçi' olarak muhatap olduğu tavra gösterdiği tepkiyi eleştirdikten sonra İYİ Parti'nin Uygur konusundaki tavrına temas etti. AKP'li yetkililerin Doğu Türkistan Türklerini 'terörist' olarak nitelendiren beyanlarını ve ÇKP ile imza edilen 'Suçluların İadesi Antlaşması'nı unutarak konuşmasına devam eden AKP Sözcüsü'nün ilgili açıklamaları şöyle:

"AK Parti’miz adına Uygur kardeşlerimizin haklarına ilişkin defalarca açıklamalar yaptım. Bu açıklamalarımızda Uygur kardeşlerimizin hak ve hukuku için en net siyasi açıklamaları yaptık...

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız ilgili tüm platformlarda Uygur kardeşlerimizin hakkını savundu, savunmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığımız Uygur kardeşlerimize özel bir ilgi gösteriyor.

Buna rağmen İYİ Parti Genel Başkanı, AK Parti’nin bu konuda sanki net bir tutumu yokmuş gibi cümleler kurarak gerçeğe aykırı beyanlarda bulunuyor. Uygur meselesini istismar ediyor.

Bu mesele bir siyasi rant ve siyasi polemik meselesi değildir. Kürsüden bağırmak politika değildir. Hak ve hukuk savunusunu kararlı şekilde her zeminde sürdüreceğiz. İşi gücü propoganda olanların samimi bir şekilde Uygur kardeşlerimizin yanında yer almadığı açıktır."

ömer çelik akp iyi parti uygur doğu türkistan meral akşener ak parti parti sözcüsü suçluların iadesi antlaşması çkp çin soykırım