Doğu Türkistan'da Bayram Namazında Uygurlara Zorla El Çırptırılıp Marş Söyletildi

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da soykırım suçu işleyen Komünist Çin yönetimi, Türklerin kültür ve inancına yönelik baskılarına ara vermeden devam ediyor.

Çin Komünist Partisi'nin soykırım suçu işlediği Doğu Türkistan'da Ramazan Bayramı, yoğun baskı altında ve buruk geçiyor.

Urumçi'de Ramazan Bayramı'nda kaydedilen bir videoda, Bayram namazına giden Müslüman Uygur Türklerine namaz kıldırılmadığı, onun yerine Çin Komünist Partisi yetkilileri tarafından partiye ait marşlar söyletilerek el çırptırıldığı görüntüler bulunuyor.

Görüntülerde askeri usulde dizilen Uygur Türklerine "önceden ayarlandığı" düşünülen bir ritimle el çırptırılıyor. Öte yandan ise görüntülerdeki Uygurların söz konusu resmi törendeki gönülsüz tavırları ve propaganda amaçlı kullanmak üzere görüntüleri kaydedilen törenin yapay havası açıkça göze çarpıyor.

Türklere soykırım uygulan Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da uyguladığı "vatandaşlık puanı" sisteminde Türklüğe ve İslamlığa yönelik herhangi bir unsurun, söz konusu Çin vatandaşının puan kaybı yaşamasına ve sonunda toplama kampına atılmasına neden olduğu, bu kişinin söz konusu toplama kamplarında ise türlü işkencelere, tecavüzlere ve modern kölelik anlamına gelen çok düşük ücretli ve ücretsiz olarak ağır şartlarda işçilik angaryalarına maruz kaldığı biliniyor.

Halihazırda ABD, İngiltere, Hollanda ve Kanada gibi ülkeler Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımın varlığı resmen tanıyor.

Doğu Türkistan'da Bayram Namazında Uygurlara Zorla El Çırptırılıp Marş Söyletildi