Doğu Türkistan'da Bir Uygur Çocuk Organ Mafyası Tarafından Kaçırılarak Öldürüldü

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da kayıp bir Uygur çocuk, boş bir tarlada organları çıkarılmış halde bulundu.

Doğu Türkistan'da, Uygurlara uyguladığı zalim politikalarla gündemden düşmeyen Çin'in, toplama kamplarına almadığı Uygurların da güvenliklerini yeterince sağlayamadığı anlaşıldı. Doğu Türkistan'da bu ayın başında kaybolan Uygur bir çocuk, organları çıkarılmış halde boş bir tarlada ölü bulundu.

13 yaşındaki Abulldah Rahmanjan, 2 Mart'ta öğrenim gördüğü ortaokula gitmek için çıktığı evine bir daha geri dönmedi. Günler sonra gelen haberle, altıncı sınıf öğrencisi küçük çocuğun insan kaçakçıları tarafından öldürülüp organlarının çıkarıldığı öğrenildi.

Bölgede yaşayan iki kişinin aktardığına göre, olaydan sonra mahalle komitesinden yerel bir Çinli yetkilinin toplantı yaptığı ve ailelere çocuklarına sahip çıkma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Yerel polis ise konuyla ilgili 'gözetimi daha sıkı hale getirdiklerini' ve 'her bölgenin araştırıldığı' bilgisini verdi. 

doğu türkistan uygur çocuk uygur kaçırıldı çocuk organ mafyası insan kaçakçıları çin zulüm ölü bulundu organları çıkarılmış halde tarla bulundu abdullah rahmanjan