Doğu Türkistan'daki Zulmü Gündeme Getiren H&M, Nike ve Adidas Çin Saldırısı Altında

TAKİP ET

Uygur Türklerini köleleştirerek toplama kamplarında çalışmaya zorlayan Çin'den pamuk almayı durduran markalara Çin'de boykot kampanyası başlatıldı.

İşgal altındaki Doğu Türkistan'da Türklerin köleleştirilerek toplama kamplarında çalışmaya zorlanması nedeniyle Çin'den pamuk almayı durdurduğunu açıklayan İsveçli hazır giyim şirketi H&M ve H&M'in kaygılarını paylaştıklarını açıklayan spor giyim markaları Nike ve Adidas, sosyal medyada Çinli siber korsanların başlattığı saldırıların ve boykot kampanyasının hedefi oldu.

Çin bu hafta başında Doğu Türkistan'da insan hakları ihlalleriyle ilgili suçlamaları reddettiğini açıklamıştı.

Burberry, New Balance, H&M, Nike ve Adidas gibi markalar siber korsanların hedefleri arasında. Bu markalar yerine Çin kökenli markalar olan Li Ning ve Anta’nın kullanılması çağrısının yapıldığı sosyal medya boykotunda ise bu markaların Çin’i terk etmesi istendi.

Çin’in arama motoru Baidu’nun haritasında bu ülkedeki H&M mağazalarının yer bilgileri kaldırıldığı, Alibaba’daki H&M sayfasına erişimin engellendiği ve Çin'deki mağazalarda bu markaların ürünlerinin raflardan kaldırıldığı öğrenildi.

uygur soykırımını gündeme getiren h&m adidas nike çinde boykot