Doğu Türkistanlı Aile, 4 Aydır Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde Adeta Tutsak Ediliyor

TAKİP ET

Doğu Türkistanlı bir ailenin, 4 aydır Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde adeta tutsak gibi tutulduğu öğrenildi. Soydaşlarımızın, soykırımcı Çin'e gönderildikleri takdirde katledilen diğer soydaşlarımızın akıbetine uğramaları mukadder.

Doğru Haber'in aktardığı sosyal medyada yer alan bilgilere göre Kazak Türkü Doğu Türkistanlı aile, 4 aydır Kayseri’deki Geri Gönderme Merkezi'nde tutuluyor. 60 yaşındaki bir kadın, henüz bir buçuk yaşındaki torunu, gelini ve oğlu ile birlikte soykırımcı Çin'e geri gönderilmek üzere Kayseri’deki Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı merkezde tabiri caizse hapsedilmiş durumda. Gelini hamile olan 60 yaşındaki kadının sağlık durumu hakkında da bilgi sahibi olunamıyor.

Soykırımcı Çin’in asılsız iddialarla hedef aldığı Doğu Türkistanlıların, geri gönderildikleri takdirde öz yurtları Doğu Türkistan'da katledilen yahut tutsak edilen diğer soydaşlarımızla aynı akıbeti paylaşmaları mukadder. İdam ya da esir kampı olasılıklarıyla karşı karşıya kalan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız, özgürlükleri hatta yaşam hakları ellerinden alındığı için öz yurtlarından hicret etmek durumunda kalıyorlar.

Uygur ve bir kısım Kazak Türklerinin mukim olduğu Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın yaşadıkları zorluklara, geleneksel medyada maalesef yeteri kadar yer verilmiyor. Çin’in siyasî ve ekonomik baskısı ile karşı karşıya kalan devletler ise etnik, dinî ve kültürel soykırıma karşı seslerini çıkartamıyorlar.

Doğu Türkistan Doğu Türkistanlı aile Kayseri Geri Gönderme Merkezi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uygur Türkleri Kazak Türkler Çin soykırım Uygur Soykırımı çalışma kampları idam cezası toplama kampları