Doğu Türkistanlılar Aile Nöbetinde: Çin'den Cevap Almadan Buradan Gitmeyeceğiz

TAKİP ET

Çin yönetiminin alıkoyduğu aileleri için mücadele eden Doğu Türkistanlıların İstanbul'daki aile nöbeti, tam kapanma sürecinde verilen aranın ardından devam ediyor.

Çin’in sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına maruz kalan toplama kampı mağduru Doğu Türkistanlılar, koronavirüs salgını kapsamında verilen tam kapanma arasının ardından aile nöbeti tutmayı sürdürüyor. Ara verilen aile nöbetine, 17 Mayıs 2021’den itibaren yeniden başlandı. Başkonsolosluk önündeki Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, bugün eylemin 159. gününde Çin yönetimine taleplerini yineledi ve soykırıma karşı kamuoyunu desteğe çağırdı.

"Yaşanan Soykırım Faaliyetlerine Karşı Mücadele Veriyoruz"

QHA'ya konuşan Doğu Türkistanlı aktivistlerden Enver Jan, yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen İstanbul’daki aile nöbetine devam edeceklerinin mesajını verdi. Doğu Türkistanlı aktivist, “Çin’in sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına karşı çıkmak ve toplama kampı mağdurlarının durumunu öğrenmek için hiçbir zaman yılmadan aile nöbetimiz devam edecek. Burada, dönem dönem 100’e yakın kamp mağduru yakını gösterilere katılıyor. Doğu Türkistan halkının ortak hareketi var burada. Herkes konuşup düşüncelerini paylaşıyor ve sesini duyurmaya çalışıyor. Amaç sadece, Doğu Türkistan halkının sesini duyurmak, sosyal medyada ve kamuoyunda gündem oluşturmaktır. Bu sayede, akrabalarımız, arkadaşlarımız, yakınlarımız hakkında Çin’den bilgi almak istiyoruz. Yaşanan soykırım faaliyetlerine karşı mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

"Türk Halkının Yanımızda Olduğunu Biliyoruz"

 

Doğu Türkistanlı aktivist Medine Nazımi de, “Günlerdir yılmadan aile nöbetimize devam ediyoruz. Masum aile üyelerimizin özgürlüğüne kavuşmasını, onların sesini duyabilmeyi istiyoruz. Bunun için yorulmadan mücadelemiz sürecek ve küstah Çin de buna cevap verecek. Biz bu cevabı almadan buradan gitmeyeceğiz. Biz Türk halkının yanımızda olduğunu biliyoruz ve bu yüzden inandığımız yolda yürümeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Aile Nöbetine Devam

Doğu Türkistanlı aktivistler, eylemde Türk Dünyası bayraklarını da dalgalandırmayı ihmal etmiyor. İstanbul’daki Doğu Türkistanlıların aile nöbetinden kareler:

 

 

 

 

uygur doğu türkistan nöbet aile zulüm çin soykırım türk dünyası bayrak