Doktor Adayları Samsun'da Uygur Türklerine Destek Standı Açtı

TAKİP ET

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da soykırıma maruz kalan Uygur Türklerine destek standı açtı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi 8 doktor adayı, Gazi Müzesi önünde bir stand açtı. Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da, dünya tarihinin gördüğü en ağır gözetim rejimi altında yönetilen ve insan hakları örgütlerinin rakamlarına göre 1 ila 3 milyon insanın hapsedildiği toplama kamplarına kapatılarak soykırıma maruz kalan Uygur Türklerine destek amacıyla stand açan öğrenciler, tüm gün boyunca süren etkinlikte Uygur Soykırımı hakkında insanlara bilgi verdi.

Gün boyu süren etkinlik hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Onur Kutlu, "OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri olarak milli refleksimizin cevabına karşı Samsun Gazi Müzesi önünde Doğu Türkistan ile alakalı bilgilendirici bir sergi açılışı yaptık. Aynı zamanda vatandaşlara üzerinde karekod olan bir kart paylaştık. Bu kod okutulduğunda insanlar o bölgede yaşanan olaylarla ilgili dergideki (TOY Dergisi) yazılara ulaşabiliyorlar. İnsanların milli bilincini uyandırmak ve daha bilinçli hale getirmek istiyoruz. Etkinliğimiz tüm boyunca sürdü. Etkinliği 8 tıp fakültesi öğrencisi ile düzenledik" ifadelerini kullandı.

Doktor Adayları Samsun'da Uygur Türklerine Destek Standı Açtı