Doktor Tehdit Eden Vekile 440 Lira Ceza

TAKİP ET

Başkentte bir hastanede bir doktoru tehdit eden eski AKP Milletvekili Kazım Ataoğlu ve kardeşi Hasan Fehmi Ataoğlu'na 440 lira para cezası kesildi.

Şubat 2020'de meydana gelen olayda, eski AKP Milletvekili ve İYİ Parti kurucusu Kazım Ataoğlu kardeşi Hasan Fehmi Ataoğlu ile birlikte torununu tedavi ettirmek üzere başkentte bulunan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Beştepe Ek Hizmet Binası'na gitti.

Bu sırada hastanenin acil servisindeki güvenlik görevlisi O.S.B., doktorun kapısının önünde beklenmemesi için uyarıda bulundu. Bunun üzerine çıkan tartışmayı işiten doktor odadan çıkarak güvenlik görevlisine kapı önünde durulmaması için kendisinin talimat verdiğini belirtti.

Bu esnada Ataoğlu kardeşler "Sen kimsin patronunu çağır" diyerek hekimin odasına girmeye çalıştı ve tanıkların ifadelerine göre doktorun üzerine yürümeye ve yumruk atmaya çalışarak "Sen kimsin? Şerefsiz, ulan, pez...nk, hayvan herifler, size ne yapacağımı biliyorum" şeklinde hakaretler savurdu.

Hastane çalışanlarının "beyaz kod" uygulaması başlatması üzerine olay yerine gelen polis tutanak tuttu ve Ataoğlu kardeşler hakkında açılan "tehdit" davasının görüldüğü Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar verildi.

Serkan Alan'ın haberine göre mahkemenin gerekçeli kararında "Sanıkların üzerlerine atılı kamu görevlisine hakaret ve tehdit suçlarını işledikleri anlaşıldığından ayrı ayrı cezalandırılmalarına gerek görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Böyle kardeşlere "basit tehdit" suçundan 30 gün adli para cezası verilerek birden fazla kamu görevlisine hakaret ettikleri gerekçesiyle ceza 37 güne çıkarıldı. Bunun ardından mahkeme heyeti "sanıkların geçmişi, sosyal ilişkileri, eylemden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını" değerlendirerek cezayı 22 güne indirdi ve günlük 20 liradan 440 lira ceza kararı verdi.

Bunun yanında mahkeme "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" ve cezaların ertelenmesine karar verdi.

Doktor Tehdit Eden AKP'li Vekile 440 Lira Ceza