Doktora Cinsel Saldırıda Bulunan Başhekim 15 Yıl Hapse Mahkum Edilip Tahliye Edildi

TAKİP ET

Kadın doktora cinsel saldırıda bulunan başhekime 15 yıl hapis cezası verildi.

Haziran 2020'de Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan özel bir hastanede meydana gelen olayda hastanede doktor olarak çalışan yabancı uyruklu E.V. nöbetçi olduğu gece başhekim A.Ç.'nin kendisine içki ve hap vererek tecavüz ettiğini iddia ederek şikayette bulundu.

Başhekimin odanın kapısını kilitleyip kendisinin giysilerini çıkardığını ve hap ve içki nedeniyle zayıf düştüğü için karşı koyamadığını iddia eden kadın doktorun şikayeti üzerine başhekim hakkında tutuklama kararı verildi.

A.Ç. ifadesinde "Rızası dışında bir şey yapmadım. Bu suçu işlemedim" derken mahkeme, A.Ç. hakkında 18 yıl hapis cezası vererek 3 yıl indirimle 15 yıl hapse mahkum etti.

Başhekimin itirazının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada A.Ç. "kişisel veya ailevi olarak ciddi mağduriyet içerisinde olduğu göz önüne alınarak" tahliyesini talep etti.

Savcı tutukluluğun devamını talep ederken mahkeme A.Ç.'nin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

doktora cinsel saldırıda bulunan başhekim kırklareli Lüleburgaz 15 yıl hapse mahkum edilip tahliye edildi