Doktora Tezi Olmayanların Eleştiremediği Profesör

TAKİP ET

Putin'in yerinde olsa dünyayı nükleer savaşa sürükleyeceğini beyan eden profesör, ilginç çıkışlar yapmaya devam ediyor.

Bir süre önce “Putin’in yerinde olsam yeni katılmış bir NATO ülkesine küçük bir nükleer bomba atardım” minvalinde konuşan ve büyük tepki çeken Ali Poyraz Gürson, gelen eleştiriler üzerine “ALES’den gerekli asgari puanı alamamış asgari bir dilden yeterli olamamış ve doktora yapmamış takipçilerin iletilerini kusura bakmasınlar dikkate alamıyorum.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara sadece susmayı öğrenmelerinin bu kritik dönemde önemli olduğunu hatırlatayım.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

'Ben Putin Olsam Küçük Bir NATO Ülkesine Bir Tane (Nükleer Füze) Gönderirim'



Akabinde Gürson’un doktora tezi ilgi odağı oldu. TamgaTürk kurucusu Bahadırhan Dinçaslan, YÖK sisteminden eriştiği tezi inceleyerek, tezdeki İngilizce özet kısmının berbat bir İngilizceyle yazıldığını tespit etti. Dış Turizm Amaçlı Tanıtımda İl Bazlı Pazarlamanın Önemi, Halkla İlişkilerin Rolü ve Karşılaştırmalı Örnek Çalışma başlıklı tezin Türkçesi de epey sorunluyken, 197 sayfalık tezin 40 sayfasını bir kanunun aynen alıntılanan metninin, 20 sayfasını da içindekiler vb. gibi ilgisiz kısımların oluşturduğu görüldü. 



Üstelik tezin danışmanı Ahmet Bülend Göksel isimli profesör araştırıldığında ilginç bir manzara çıkıyor. Bir akademisyen için en ağır suç olarak kabul edilebilecek olan intihal iddiası, çeşitli kaynaklarda dillendiriliyor. Göksel Lefke Avrupa Üniversitesi rektörüyken, Kıbrıs Time yazarı Levent Özadam, Göksel’in intihal yaptığını bulduğu belgelere dayandırarak 2013 yılında kaleme almış. Gürson’un tez danışmanının kariyeri bununla da sınırlı değil. Göksel, Ege Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Dekanı iken, AKP’li milletvekillerinin de bulunduğu bir kadroyla Tanzanya’daki bir FETÖ okulunun açılışına katılıyor. 


Sosyal medya kullanıcılarının eleştirenleri aşağılayan Gürson’a doktora tezinin zayıflığı ile ilgili sorduğu soruların çoğu cevapsız kalırken, Gürson bozuk Türkçesiyle Bahadırhan Dinçaslan’ı ve Suat Kınıklıoğlu'nu “Siyasi casus” olmakla itham etti.
 

TamgaTürk ofisinde sık sık Tuva müzikleri çalan Dinçaslan’ın Tuva Cumhuriyeti ile ilişkisini araştıran TamgaTürk, ulaştığı belgeleri ayrı bir dosya haberle yayımlayacak.
 

TamgaTürk Ali Poyraz Gürson Ahmet Bülend Göksel Doktora Tez İngilizce Putin