Doktorun Boğazını Kesen Saldırgan Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Maçka Parkı'nda elindeki kırık içki şişesiyle doktor Süleyman Dönmezler'in boğazını kesen Emrah Danışman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Maçka Parkı’nda oturan 3 doktorun yanına yaklaşarak laf atan ve elindeki kırık içki şişesiyle doktor Süleyman Dönmezler’in boğazını kesmeye çalışan Emrah Danışman, bir yıl tutuklu kalmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul 38’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanığın avukatı müştekinin müvekkiline hakaret ettiğini, sanığın ağır tahrik altında hareket ettiğini, eylemin yaralamaya yönelik değil korkutma amaçlı olduğunu savunup tahliye istedi.

Mahkeme heyeti, sanığı ‘yurt dışına çıkış yasağı’ ve ‘haftada bir gün karakolda imza vermek’ şartıyla serbest bıraktı. İddianamede sanık Danışman hakkında, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dokuz yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Danışman’ın kasten yaralama suçundan beş kaydı daha olduğu öğrenildi.

maçka parkı doktor boğazını kesti emrah danışman süleyman dönmezler