Dolandırıcılar Yapay Zeka Kullanarak Kızının Ses Kaydıyla Bir Anneyi Dolandırmaya Çalıştı

TAKİP ET

Yapay zekanın geldiği boyut korkutucu bir hal aldı.

Amerika'nın Georgia eyaletinde dolandırıcılar, bir annenin kızının sesini kızının sesini  yapay olarak oluşturup 3 adam tarafından kaçırıldığını ve 50 bin dolar fidye istediklerini söyledi.

New York Post'un haberine göre, Debbie Shelton Moore isimli kadın, kızının telefonuyla aynı alan koduna sahip bir numaradan arandı ve kendisinden 50 bin dolar fidye istendi.

Shelton Moore, “Sesi kızıma o kadar benziyordu ki, yüzde yüz inandırıcıydı. Neredeyse panikten kalp krizi geçirecektim” dedi.

Telefonda konuşan dolandırıcı, yapay zeka teknolojisiyle kızın “anne, anne” diye ağlamasını sağlarak anneyi dolandırmaya çalıştı. Dolandırıcı, kızı arabasının bagajında sakladığını iddia etti.

Telefonundan kızının konumunu açan anne, konumun bir park yerinde olduğunu gördü.

Babası, kızı görüntülü bir şekilde arayarak güvende olduğunu öğrenince, kızın ailesi dolandırıcıların hedefi olduklarını fark ettiler.

Ailesi, kızlarının güvende olduğundan emin olduktan sonra polisi arayarak durumu bildirdi.

Annesi, dolandırıcılar tarafından kullanılan çoğu taktiğin farkında olduğunu söylese de, kızının ağlamaklı sesini duymaya hazır olmadığını belirtti.

Federal Ticaret Komisyonu, yapay zeka temelli dolandırıcılıklardaki artış konusunda uyarıda bulunmuş ve kamuoyuna, hattın diğer ucunda bir aile üyesi varmış gibi görünen bilinmeyen telefon numaralarına karşı dikkatli olmalarını söylemişti.

FTC, potansiyel dolandırıcılık kurbanlarına paniğe kapılmamalarını ve kişiyi bilinen bir telefon numarasından aramayı denemelerini, bu başarısız olursa kişinin bir arkadaşını veya aile üyesini aramalarını tavsiye etti.

Yapay Zeka Dolandırıcılık Amerika Georgia