Dolandırıcılıktan Tutuklanan CHP'li Meclis Üyesi Gülşah Güney Görevden Uzaklaştırıldı

TAKİP ET

Dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan Kırklareli Kofçaz Belediye Meclis Üyesi Gülşah Güney İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

CHP'li Kırklareli Kofçaz Belediye Meclis Üyesi Gülşah Güney, aynı zamanda bir kooperatifin satış mağazası görevlisi olarak çalışıyordu.

Bir grup çiftçi kendilerinden yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ve 60-70 civarında çiftçiyi mağdur ettiği iddiasıyla Gülşah Güney hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Çiftçiler, ilçede satın aldıkları gübre, tohum ve yem gibi ürünler karşılığında Güney'in kendilerini usulsüz biçimde banka ve kooperatife borçlandırdığını öne sürmüştü.

Bu kapsamda yürütülen soruşturmada Gülşah Güney hakkında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Nisan'da "dolandırıcılık" suçundan tutuklama kararı vermişti.

İçişleri Bakanlığı, Gülşah Güney hakkında Anayasa'nın 127. maddesi ve Belediye Kanunu'nun 47. maddesine dayanarak görevden uzaklaştırma kararı verdi.

dolandırıcılık tutuklanan chp meclis üyesi gülşah güney görevden uzaklaştırıldı içişleri bakanlığı kırklareli kofçaz belediye