Dolar Geçen Haftaki Seviyesine Geldi: Bir Pastane Ücretsiz Simit Poğaça Dağıttı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü yaptığı konuşma sonrasında 18 TL'yi aşan ve yine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı konuşmayla 11 TL'ye kadar düşüp tekrar 13 TL civarına gelen dolar kuru, vatandaşların ilginç kutlamalar yapmasına sebep oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam ekonomiye ilişkin yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan'ın pazar günü yaptığı "Ben Müslümanım, faizler inecek benden başka bir şey beklemeyin" açıklamasından sonra 18 TL seviyesini aşan dolar kuru bu tedbirlerin açıklanmasından sonra 11 TL'ye kadar düştükten sonra tekrar yükselmeye başladı.

Dolardaki bu düşüş illüzyonu vatandaşlar tarafından kimi yerlerde halay çekerek kimi yerlerde de ücretsiz ürün dağıtarak kutlandı. 


1 Saat Boyunca Ücretsiz Simit ve Poğaça Dağıttı


Adana'da pastane işleten Orhan Can, dövizde yaşanan bu düşüten dolayı vatandaşlara bedava poğaça, simit dağıttı. Orhan Can, 1 saat boyunca müşterilerine ve caddeden gelip geçenlere bedava simit ve poğaça ikram etti.


Dövizin Düşüşünden Dolayı Büyük Mutluluk Yaşadı


Dün akşamdan beri yaşanan düşüşten dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Can, müşterilerine 1 saat içerisinde simit ve poğaça dağıtma kararı aldığını belirtti.


"Herkes Elini Taşın Altına Koysun"


Can, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız çok yükselen fiyatların dolar, altın ve avronun düşmesinden dolayı tekrar eski fiyatlarına getirmek ve diğer firmalara da örnek olsun. Herkes elini taşın altına koysun. Her şey vatan, millet, devlet ve bayrak içindir. Bu ülke bizimdir, sahipsiz değildir."

Can, Adana genelindeki 3 şubesinde, simit ve poğaça fiyatlarında indirime giderek 1 yıl öncenin fiyatlarına döndürdüğünü de ekledi. 

adana simit poğaça ücretsiz pastane dolar döviz