Dolar Hakkında Konuşana Ceza

TAKİP ET

Resmi Gazete'de Yayımlandı BDKK'dan bankalar tarafından gerçekleştirilen döviz kuru manipülasyonu hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete’de Yayımlandı

BDKK’dan bankalar tarafından gerçekleştirilen döviz kuru manipülasyonu hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; bankalarca gerçekleştirilen aşağıdaki fiiller, Kanunun 76/A maddesi kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlem ve uygulamalar olarak kabul edilir. Ayrıca, finansal sisteme olan güveni zedeleyerek sistemik riske neden olabilecek şekilde bilgi ve söylentiler yaymak da ceza kapsamına alındı.

Yönetmeliğin İkinci Bölümünde Medyaya Kısıtlama

Bankaların doğrudan böyle bir faaliyetinin olmamasına rağmen 2. bölümün d bendindeki ifadenin haber alma ve yayma özgürlüğünü kısıtlayan bir hamle olduğu kaygısı oluştu. İlgili bölümde “Bir finansal aracın arzına, talebine veya döviz kuru ve faiz dahil fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran ya da uyandırabilecek olan ya da bu fiyatın anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan yanlış veya yanıltıcı bilgi veya söylentileri, internet dahil herhangi bir kitle iletişim aracı yoluyla ya da başka bir yolla yaymak.” ifadeleri kullanılmıştır.

bddk dolar dolar sansürü döviz döviz sansürü kararname medya sansürü sansür