Dolar/TL İlk Fiyatlamalardaki Yükselişle İlgili İktidara Tepkiler Geldi

TAKİP ET

TCMB'de başkan değişikliğinin ardından sığ işlemlerde, dolar/TL kuru, ilk fiyatlamalarda önceki haftanın kapanışına göre yükseliş göstermesine tepkiler geldi.

TCMB'de başkan değişikliğinin ardından sığ işlemlerde, dolar/TL kuru, ilk fiyatlamalarda önceki haftanın kapanışına göre yükseliş gösterdi. Bu yükselişin ardından iktidara yönelike eleştiriler de gecikmedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Twitter'dan yaptığı açıklamada " Faizi yüzde 17'den yüzde 19'a çekip, TL'nin yüzde 10'nun üzerinde değer yitirmesine sebep olmak. Hem daha yüksek faiz, Hem daha değersiz TL ile milleti ezmek. Bu görülmemiş beceriksizliğin müellifi Erdoğan Şahsım Hükümetidir" sözleriyle Erdoğan'a yüklendi.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses ise sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide "Yıllık 2 puanlık faiz artışını beğenmezken, ilk geçen fiyatlara göre kur bir gecede yüzde 15 artmış oldu. Tam da şimdi o manşeti atmak lazım; 'paramıza bu operasyonu kim çekti" ifadelerini kullandı.

İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Naci Ağbal, Saray’ı dinlemeden 2 puan artış yapacak adam mı? Sanmıyorum. Bilgi iletmiştir. Bilgi ya gitmedi, ya da engellendi. Yine de böyle bir cinnet kararı olur mu? Nasıl kalkılacak bunun altından? Telafisi hiç kolay değil, hiç! Yarın Naci Ağbal’ın Maliye Bakanı yapıldığı haberiyle uyanırmışız. 'TCMB bşk dan neden alındı sanıyorsunuz, bu azil değil, terfi. Hem bakın 19 faiz de yerinde. Yanlış anladınız' İşe yarar mı" diyerek yaşanılan duruma tepki gösterdi.

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ise "Neden sessiz kaldığım soruluyor. İnanın içimden bir şey söylemek gelmiyor. Bütün kariyerimi verdiğim kurumum ve çalışma arkadaşlarım adına üzgünüm. Ülkem için çok ama çok üzgünüm" dedi.

"Bu İktidarı Geride Bırakacağız"

CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ni partileştirme yoluna giden Muharrem İnce ise yaptığı açıklamada "Merkez Bankası Başkanı değişikliğinden sonra piyasalarda yaşanan gelişmeler milletimizde maalesef büyük bir umutsuzluğa sebep olmuştur. Bana inanın bu zor günleri de milletimize zor günleri yaşatan iktidarı da geride bırakacağız. Türkiye’nin tek sorunu Kötü Yönetim sorunudur. Referansı akıl ve bilim olan liyakat sahibi yöneticiler elinde hızla güzel günlere yelken açacağız. Türkiye’nin geleceği için 3B projesi demiştim: Barışacağız, Büyüyeceğiz ve hakça Bölüşeceğiz. Türkiye’nin geleceğine olan inancımızı sakın kaybetmeyelim. Bu kötü günler de geride kalacaktır" şeklinde konuştu.

"Gecenin Sürprizi Dolar Kuru Oldu"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da konuya dahil olarak "S400.. Libya'ya götürülen cihatcılar.. Suriye ve Kuzey Irak operasyonları.. TCMB Başkanının görevden alınması.. Biden'a Putin'e sözlerinden dolayı bir nevi kınama.. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun durumu.. İstanbul Sözleşmesi.. Ve gecenin sürprizi dolar kuru oldu !!! Bıkmadınız mı" ifadelerini kullandı.

 

 

merkez bankası dolar tl parite kotasyon asya piyasaları artış tepki eleştiri iktidar geldi aytun çıray muharrem ince uğur gürses faik öztrak açıklama paylaşım twitter sosyal medya