Dolgu ile Ameliyatsız Burun Estetiği

TAKİP ET

Genel burun görüntüsünden memnun olmayan; ancak genel anestezi alarak burun estetik ameliyatı olmak istemeyen veya korkan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Genel burun görüntüsünden memnun olmayan; ancak genel anestezi alarak burun estetik ameliyatı olmak istemeyen veya korkan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bu gibi durumlarda kalıcı çözümler yerine yan etkisiz ve uzun iyileşme süreçleri olmayan çözüm arayışına giren kişilerin imdadına burun dolgusu yetişmektedir. Hyalüronik asit içerikli ve vücut tarafından doğal olarak kabul edilen dolgu maddesinin ince uçlu iğneler aracılığıyla enjekte edilmesini ve ortalama 15-30 dakika içerisinde tüm işlemin tamamlanmasını sağlayan burun dolgu uygulaması ile ilgili olarak burun dolgusu fiyatları uygulanması ve avantajları ile dezavantajlarına kadar tüm detayları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sizler için açıkladı.  

Burun dolgusu nedir?

Burun dolgusu, hyalüronik asit içeren dolgu malzemesinin burnun belirlenen noktalarına enjekte edilmesiyle burundaki çökmelerin, düzensiz görünümün ve asimetrinin giderilmesini amaçlayan bir uygulamadır. Oldukça kısa süre içerisinde, yan etkisiz ve risksiz bir şekilde yapılan bir uygulama olması sayesinde sıklıkla başvurulan estetik bir işlem olan burun dolgusu, burun estetiği ameliyatına oranla çok daha ulaşılabilir bir işlem olmakla beraber aynı zamanda uzun iyileşme süreçlerini ve morarma şişme gibi sosyal yaşamdan uzak tutan yan etkilere de sahip değildir. 

Burun dolgusu kimlere yapılır?

Mevcut burnunun görünümünden memnun olmayan, 

Burun bölgesinde asimetri veya çökmelerin bulunduğu,

Rinoplasti ameliyatı sonrasında ufak rötuşlara ihtiyaç duyan, 

Genel anestezi almak istemeyen veya ameliyat olmaktan korkan, 

Genel sağlık durumu ameliyat olmasına izin vermeyen, 

Burun dolgusundan kemik eğriliğinin düzeltilmesine ilişkin bir beklentisi ve ihtiyacı olmayan, 

Uzun iyileşme ve pansuman süreçleri ile morarma ve şişmelerin olduğu dönemi yaşamak istemeyen veya iş yaşamı ile günlük yaşantısına hızlıca geri dönmesi gerektiğinden evinde istirahat edemeyecek olan, 

Geri dönüşü olmayan herhangi bir estetik işlem yaptırmak istemeyen, 

Burun estetiği ameliyatı öncesinde ufak dokunuşlarla ameliyattan beklediği burnun yüzün geneline yakışıp yakışmayacağını anlamaya çalışan, 

Burun ucu düşüklüğü sorunu yaşayan ve dolgu enjeksiyonu yaptırarak kalkık bir buruna sahip olmak isteyen,

Burun estetik ameliyatı olmak için yeterli bütçeye sahip olmayan ancak geçici süreliğine olsa bile mutlu hissedeceği bir burun isteyen,

18 yaşını aşarak fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamış tüm kadın ve erkeklere burun dolgusu yapılabilmektedir.

Burun dolgusu nasıl yapılır?

Burun dolgusu nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeden önce dolgu uygulamasının öncesindeki süreçten bahsetmekte fayda var. Burun dolgusu yapılmadan önce kişinin beklentilerinin ve mevcut burun durumunun dolgu uygulaması için uygun olup olmadığının anlaşılması için detaylı bir şekilde alanında uzman estetik ve plastik cerrahlar tarafından muayenesi yapılmaktadır. Muayene esnasında burnun şeklinden asimetrisine ve hastanın yüzünde altın oranı sağlayacak olan burun büyüklüğü hesaplamalarına kadar tüm detaylar tek tek ele alınmaktadır. Tüm bu incelemeler sonucunda hastanın beklentisini karşılayacak olan uygulamanın burun dolgusu olduğuna karar verilecek olursa dolgu enjeksiyonun yapılacağı noktaların da belirlenmesiyle beraber hasta burun dolgu uygulaması için hazır hale getirilir. İşlem esnasında hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemesi için burun bölgesi lokal anestezi aracılığıyla uyuşturulur. Bu sayede tüm işlem süresi konfor içerisinde yapılır. Burun bölgesinin uyuşmasıyla beraber, işlem öncesinde belirlenen noktalara ince uçlu iğneler aracılığıyla dolgu malzemesinin enjeksiyonu yapılır. Enjeksiyon süresi kişinin ihtiyacına bağlı olarak değişmekle beraber ortalama 5-10 dakika kadar sürerken, uyuşma süresi de dahil olmak üzere toplam işlem süresi yaklaşık 30 dakika kadardır. 

Burun dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Burun dolgusunun etkisi kişiden kişiye göre değişmektedir. Hyalüronik asit içerikli dolgu malzemesi, zaman içerisinde vücut tarafından eritilen ve vücutta bulunduğu süre boyunca herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayan bir malzemedir. Bu dolgu içeriği, bazı vücutlar tarafından daha hızlı eritilirken bazı vücutlar tarafından daha uzun süre boyunca vücutta tutulabilmektedir. Genel olarak ortalama bir süreden bahsetmek gerekirse 1-2 yıl gibi bir süreden bahsedilmesi mümkündür. Bu süre zarfında dolgu malzemesi yavaş yavaş eritilirken yaklaşık 2 senenin sonunda tamamen erimiş ve burun eski görünümüne geri dönmüş olur. FDA onaylı dolgu içeriğinin sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmadığından dolayı hastanın arzu etmesi halinde işlemin tekrarının yapılması ise her zaman için mümkündür. 

Burun dolgusunun avantajları nelerdir?

Burun dolgu uygulaması için yarım saatlik bir zamanın ayrılması yeterlidir. 

İşlem sonrasında herhangi bir pansuman ve uzun iyileşme süreci bulunmamaktadır. 

Kişinin öğle molasında bile rahatlıkla yaptırabileceği ve sonrasında herhangi bir yan etkisinin yaşanmayacağından dolayı kolaylıkla günlük yaşamına geri dönüş yapabildiği bir işlemdir. 

Burun kemiğine müdahaleye ihtiyaç duyulmayan, küçük dokunuşların yeterli olduğu hastalar için çözüm olmaktadır. 

Rinoplasti ameliyatının öncesinde bir demo çalışması gibidir. Burun bölgesindeki asimetrinin düzeltildiğinde ve göçüklerin giderildiğinde kavuşacağı nihai görünümün görülmesini sağlamaktadır. 

İşlem esnasında kesim ve dikiş uygulaması yapılmadığından dolayı işlem sonrasında herhangi bir izin kalma ihtimali de yoktur. 

Burun estetiği ameliyatına göre oldukça uygun maliyetli ve ulaşılabilir bir işlemdir. 

Burun estetik ameliyatı olan hastaların burun bölgesinde sonrasında oluşan ve ufak rötuşların gerektiği durumlarda ameliyatın tekrarından korumaktadır. 

Burun dolgu uygulamasının sonrasında morarma ve şişme gibi durumlar yaşanmaz. 

Geri dönüşü olan bir işlem olması sayesinde kişinin memnun kalmaması durumunda etkisi giderilebilmektedir. 

Hastanın burun bölgesi istenilen görünüme kavuşana kadar dolgu maddesinin enjekte edilmesine imkan tanır. 

Sağladığı yüz güldürücü sonuçlar sayesinde kişinin yüzünde altın oranın sağlanacağı bir burun görünümü meydana gelirken, istenen görünümün elde edilmesiyle özgüvenin artış ve moralinin düzelmesi de sağlanmış olur. 

Burun dolgusunun dezavantajları nelerdir?

Burun dolgu uygulaması ile sağlanan sonuçların geçici olması ve işlemin tamamlanmasının ardından 1-2 yıl geçmesiyle beraber hastanın burun görünümü eski haline geri dönmesi nedeniyle işlemin tekrarına ihtiyaç duyulması,

Hastanın mevcut burnunda kemik düzeltilmesi ihtiyacı varsa burun dolgu uygulaması bu ihtiyacı karşılamamaktadır. 

Tüm diğer dolgu enjeksiyonlarında olduğu gibi burun dolgusunda da enjeksiyonun yapıldığı bölge hacimlenmektedir. Bu nedenle büyük burunlu kişiler için çözüm olmamakla beraber, yapılması halinde kişinin burnu daha da büyüyeceği için işlemin sonucundan mutsuz olabilmektedir. 

Burun dolgu uygulamasında kişinin burun içine herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Burun içindeki et varlığından ya da eğrilikten dolayı nefes alma problemi yaşayan kişiler, burun dolgu uygulamasıyla yalnızca burun dış yüzeyine, asimetriye ve çukurluklara müdahale edilebildiğinden dolayı bu sıkıntıları yaşayan kişiler istedikleri rahatlamaya kavuşamamaktadır. 

Burun dolgusu fiyatları nedir?

Burun dolgu işlemleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda burun dolgusu fiyatları doktorun tecrübesine, işlemin yapılacağı kliniğin kalitesine, hastanın beklentisine, ihtiyacına ve yapılacak olan dolgu miktarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut burnunun görünümünden rahatsız olan, genel hatlarıyla uyumlu ve altın oranı sağlayan bir burna sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com
Facebook  :@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas

burun dolgusu ameliyatsız burun estetiği burun leyla arvas burun dolgusu nasıl yapılır burun dolgusu fiyatları burun estetiği