Donbas Savaşı Başladı

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, yaptığı açıklamada Rusya'nın doğu Donbas bölgesindeki geniş çaplı taarruzunun başladığını söyledi.

Zelensky, 'savaşacağız, kendimizi savunacağız' sözü verirken işgalci Rusya'nın doğu Ukrayna'nın kontrolünü ele geçirmek için geniş çaplı bir saldırı başlattığını söyledi.

Ukrayna'nın doğusundaki şehirler ve kasabalar, Rusya'nın dün gece Donbas bölgesine yönelik topyekün saldırısını hızlandırmasıyla yeni patlamalarla sarsıldı.

Ukrayna: Donbass'ta ve Güneyde Savaş Başlamak Üzere



Haftalarca Kiev'e yönelik saldırılarının her fırsatta engellenmesinden sonra, işgalci Putin'in komutanları şimdi Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin dün 'Donbas Savaşı' olarak adlandırdığı Ukrayna'nın doğu kanadının diğer bölgeleriyle birlikte Donetsk ve Luhansk topraklarına yeniden odaklanıyorlar.

Ukrayna medya kuruluşları ve Telegram kanalları, Donetsk bölgesindeki cephe hattı boyunca bir dizi patlama olduğunu ve akşam boyunca Marinka, Slavyansk ve Kramatorsk'ta bombardımanın gerçekleştiğini bildirdi.

Rusya: Donbass'ta Durum Çok Tehlikeli


Savaş Yeni Bir Aşamaya Girdi


Yerel yetkililer ve basında ayrıca Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv'de, güneyde Mıkolayiv'de ve güneydoğuda Zaporijya'da patlamalar duyulduğu bildirildi.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar, Rusya'nın askerlerinin çoğunu Kiev çevresindeki bölgelerden çekmesinden bu yana son haftalarda yoğunlaştı. Ancak birçok önemli doğu kentinin eşzamanlı bombardımanı, savaşın yeni bir aşamaya girdiğini gösteriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Benim için Kırım ve Donbas Hiçbir Yere Gitmedi


 

'Kaç Rus Askeri Gelirse Gelsin Savaşacağız'


Zelensky, dün akşam yaptığı günlük cumhurbaşkanlığı konuşmasında şunları söyledi:

"Artık Rus birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas savaşına başladığını doğrulayabiliriz. Rus ordusunun büyük bir kısmı bu taarruza adandı Buraya kaç Rus askeri getirilirse getirilsin savaşacağız. Kendimizi savunacağız. Tüm savaşçılarımıza, Donbass, Mariupol'daki tüm kahraman şehirlerimize ve ayrıca saldırı altındaki Kharkiv  bölgesindeki şehirlere minnettarım."

Zelensky'nin Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak ise, Rusya'nın yeni saldırısını 'savaşın ikinci aşaması' olarak nitelendirdi ve Ukraynalılara güçlerinin saldırıyı durdurabileceğine dair güvence verdi. Yermak, "Ordumuza inanın, çok güçlü," dedi.

donbas Donbas savaş ukrayna rus rusya zelenski volodymyr zelensky zelensky Zelenski zelenisky putin Putin