Donbas'taki Rusçu Teröristlerin Eski Komutanı Kazakistan'a Göz Koydu: Üçte Biri Bize Yeter

TAKİP ET

Kazakistan'da Kazak halkı diktatörlüğe başkaldırdı. Rus işgali altında olan Donbas'taki Rusya yanlısı teröristlerin eski komutanı Strelkov lakabıyla bilinen İgor Girkin, "Tüm Kazakistan'a ihtiyaç duymuyoruz sadece üçte biri bize yeter" dedi.

Kazak halkı, Kazakistan diktatörü Kasım Cömert Tokayev'e başkaldırdı. Halkın taleplerini dinleyip onurlu bir şekilde istifa etmek yerine Kazak yurdunu Rus ve Ermeni postallarına çiğnetmeyi tercih eden diktatör Tokayev, Rusya’nın önderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nden (CSTO) yardım istedi. Tokayev’in çağrısı üzerine Rusya 24 saatte Kazakistan’a neredeyse 3 bin asker sevk etti.


"Üçte Biri Bize Yeter"


Rus işgali altında bulunan Donbas’taki Rusya yanlısı teröristlerin eski komutanı, Strelkov lakabıyla bilinen İgor Girkin, Rusya’nın Kazakistan’a asker göndermesi karşılığında öne sürmesi gereken şartları dile getirerek, “Tüm Kazakistan’a ihtiyaç duymuyoruz sadece üçte biri bize yeter. Rusların çoğunlukta yaşadığı bölgeleri Rusya’ya bağlamak gerekiyor. Geri kalan kısmında kukla bir yönetim kurularak Çin ile tampon bölge olarak bırakılmalıdır” dedi.

Rusya'nın  Donbas ve Kırım'ı işgalinin bahanesi de bölgedeki Rusları korumak olmuştu. Ruslar yine aynı planı öne sürdü.

Daha önce, işgalci Rusya’nın Rus propaganda medyası Russia Today ve Sputnik’in Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Tokayev diktasına yardım etme konusunda “şartlar” öne sürmüştü. Simonyan'ın önerileri arasında; “Kırım’ın işgalinin tanınması, Kiril alfabesine dönüş, Rusça’nın, Kırgızistan’da olduğu gibi ikinci devlet dili olması” gibi maddeler başı çekmişti.

kazakistan donbas rusya kazak başkaldırısı rus işgali kırım Kasım Cömert Tokayev