Donbass'ta 'Kırım Senaryosu': Rusya'ya Katılmak İçin Referandum

TAKİP ET

Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli ayrılıkçı teröristlerin elinde bulunan Lugansk'ta Rusya'ya katılmak için referandum yapılacak.

Rus diktatörü Vladimir Putin, 22 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbass bölgesinde Rus destekli ayrılıkçı teröristler tarafından kurulan sözde Donetsk ve Lugansk "halk cumhuriyetlerini" tanıdı. Tanıma kararından 2 gün sonra, 24 Şubat'ta Rus diktatörü Putin, Ukrayna'yı işgal girişimi başlattı. 

Başlangıcından bu yana bir ay geçen savaşta Rus ordusu ağır kayıplar verdi. Buna karşın Ruslar Kherson haricinde Ukrayna topraklarında kaydadeğer bir ilerleme sağlayamadı.

Halk TV'nin aktardığına göre sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin başındaki isim olan Leonid Paseçnik, "Yakın zamanda, cumhuriyet topraklarında halkın anayasal hakkını kullanacağı ve Rusya Federasyonu’na katılma konusundaki görüşlerini açıklayacağı bir referandum yapılacağını düşünüyorum. Bunun olacağına eminim" açıklamasını yaptı.

2014 yılında da işgal edilen Kırım'da da yasa dışı bir referandum gerçekleştirilmiş ve Kırım, yasa dışı olarak ilhak edilmişti. Rusların Donbass'ta da aynı senaryoyu işleteceği anlaşılıyor.

donbass kırım senaryosu rusya katılmak için referandum