Donbass'taki Rus Askerleri Perişan Halde: Bitkinlik, Açlık ve Soğukla Karşı Karşıyayız

TAKİP ET

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus askerleri zor günler geçiriyor.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi, Ukrayna makamlarının açıkladığına göre en azz 30 bin Rus askerinin hayatına mâl oldu.

Ukrayna'nın coğrafi yapısı ve soğuk havanın yanı sıra Ukrayna ordusu ve halkının kuvvetli direnci karşısında Rus ordusunun başkent Kiev'i hedef alan saldırılarının tamamı boşa çıkarıldı ve Rus birlikleri başkente giremedi.

Donbas Savaşı Başladı


Başkentin dışındaki "uydu kentlere" yapılan saldırılarla pek çok sivil hayatını kaybederken Rus ordusu ağır kayıplar vererek Kiev'e yönelik saldırılarına son verdi geri çekildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'nin "Kiev muharebesi bitti. Donbass savaşı başlıyor" diyerek duyurduğu gelişmelerin ardından Rus ordusu yeniden toparlanarak Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine yönelik saldırılarını artırdı.

The Guardian'ın haberine göre Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesindeki işgalci Rus askerleri zor günler geçiriyor. Donetsk'teki Rus askerleri "Personelimiz açlık ve soğukla karşı karşıya. Uzun bir süre boyunca ekipman, tıbbi ve gıda desteğinden mahrum kaldık" diye konuştu.

"Burada kronik sağlık sorunları, akıl hastalıkları olanlar var ancak bu sorunlar üstlerimiz tarafından görmezde geliniyor" diyen Rus askerlerinden bazıları üstlerini mahkemeye bile verdi. Bir avukatla görüşerek bitkinliğinden şikayet eden asker, "Ukrayna’da savaşın başından beri savaşıyorum ve şimdi üç ayı geçti. Bu bitkinlik veriyor, tüm birimim bir ara vermek istiyor ancak liderlerimiz şu an bizi değiştiremeyeceklerini söylüyor" diye konuştu.

Kar Fırtınası Yaklaşıyor: 'General Kış' Bu Kez Rus Değil Ukrayna Saflarında

donbass rus askerleri perişan halde bitkinlik açlık soğuk karşı karşıyayız guardinan The Guardian volodymyr zelensky rusya Putin