Döneminde TSK'ya 25 Bine Yakın FETÖ'cü Sızan Hulusi Akar Tek Bir Soruşturma Geçirdi mi?

TAKİP ET

Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı döneminde TSK'ya 25 bine yakın FETÖ'cü girdi.

TV100 canlı yayınında Pınar Işık Ardor'un sunduğu Gündeme Dair programına konuk olan Dr. Ahmet Zeki Üçok, dikkat çekici bir örnek verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) terörle iltisaklı yüzlerce personel alındığını iddia etmiş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu iddiaya sert yanıt vermişti.

Bu konuda bir örnek veren Ahmet Zeki Üçok şunları söyledi: "Evvelsi gün açıkladı Milli Savunma Bakanı 24 bin 756 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Fetullahçı Terör Örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle ihraç edildi.

Peki, bu 24 bin 756 TSK içindeki FETÖ'cü hangi dönemde TSK'ya girdi? 15 Temmuz öncesinde. 15 Temmuz öncesinde Genelkurmay Başkanı kimdi? Hulusi Akar. Şimdi ne göre yapıyor? Milli Savunma Bakanı. Tek bir soruşturma geçirdi mi?

Silahlı kuvvetlerde 152 tane FETÖ üyeliğinden ihraç olmuş generalin YAŞ kararlarında imzası var. Herhangi bir soruşturma geçirdi mi? Hayır. Ben tweet attım bunu: 'Sayın Cumhurbaşkanım, bu kadar kendi ordusundan haberi olmayan birini emekli edin.' Yazdığım sadece bu kadar. Bunu söyledim diye hakkımda soruşturma açıldı. Yargılanıyorum şu anda.

Bir şey söylerken biraz öncesine bakmak lazım. Daha 5 yıl önce 271 vatandaşımızı şehit eden FETÖ'cülerin cirit attığı TSK'da 152 tane generalin terfisine imza atan bir kişiyi biz Milli Savunma Bakanı yaptık. Ama daha bir senelik İBB Başkanı'na 'Sen niye bunu yaptın arkadaş' diyoruz.

Söylediklerimin hepsi ile ilgili size argümanlar sunarım. Bu konuda kitap yazdım biliyorsunuz, belgeleriyle var bu rakamlar."

hulusi akar fetö ibb ekrem imamoğlu ahmet zeki üçok