Dördüncü Doz Aşı Randevuları Açıldıktan Birkaç Saat Sonra Kapatıldı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından hak tanımlandığı açıklanan 4. doz aşı randevuları, açıldıktan birkaç saat sonra kapatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin Virüsü aşısının doz sayısı ile ilgili yeni kararlar alındı. Alınan kararlar kapsamında sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere dördüncü doz aşı olma hakkı verildi. Yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı.

Bakanlığın aldığı bu yeni kararlar karmaşa yarattı. Türk Tabipleri Birliği "Son dakika düzenlemeleri hangi veriler esas alınarak yapılıyor" diye sorarken, Sağlık Bakanlığı gelen tepkilerin ardından 4. doz aşı için açılan randevuları iptal etti.

Fahrettin Koca'dan Açıklama

Dördüncü doz aşı hakkı kararı ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'özel seyahat için talep edilmesi' dışında ek bir aşı gerekliliği olmadığını söyledi.

Koca, açıklamasında "İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur" dedi.

Ek bir doz olunmasını gerektiren bir durum olmadığını da söyleyen Koca, "Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur" ifadelerini kullandı.

sağlık bakanı fahrettin koca açıklama 4. doz biontech sinovac özel seyahat aşı hakkı kapatıldı randevular birkaç saat sonra