Dört Çocuğa Şiddet Uygulayan ve Bir Kız Çocuğunu İstismar Eden Sanık Tutuksuz Yargılandı

TAKİP ET

İstanbul'da alıkoyduğu dört çocuğa şiddet uyguladığı ve kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla 24 yıla kadar hapsi istenen Vedat U. serbest bırakıldı.

İstanbul Pendik’te 29 Haziran 2019 tarihinde meydana gelen olayda, akşam saatlerinde A.Ü., H.T., H.A.T. ve O.G. isimlerinde biri kız dört çocuğu evin yakınlarındaki metruk binanın önünde gören Vedat U. (26) çocukları darp edip rızaları dışında görüntülerini çekti.

Kardeşlerin birbirlerine vurmalarını isteyen Vedat U. yavaş vurmalarına kızınca, kulağına attığı sert tokat nedeniyle H.T.'nin işitme kaybı yaşamasına sebep oldu. Vedat U., çocukları gönderdikten sonra da 14 yaşında olan A.Ü. isimli kız çocuğunun vücudunun çeşitli yerlerine dokunarak istismarda bulundu. A.Ü’nün telefonunu alarak numarasını kaydedip, daha sonra da 4 mağdur çocuğa ayrı ayrı olayı ailelerine anlatmaları halinde çektiği videoları göstereceğini söyleyerek şantaj yaptı.

Çocukların olayı bildirmeleri üzerine aileler Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Vedat U. hakkında “Kasten yaralama”, “Basit yaralama”, “Organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına neden olacak şekilde yaralama”, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı”, “Şantaj”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından toplam 11 yıl 4 aydan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmayan sanık Vedat U., mağdur çocukların suç tarihinde beden veya ruh bakımından kendilerini savunamayacaklarına dair Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına karar vererek tutuksuz yargılandı.

Mahkeme, sanığın tutuklanmasına yönelik talepleri reddederek, duruşmayı erteledi.

Çocukları şiddete ve istismara maruz kalan aileler karara tepki gösterdi.

dört çocuk şiddet bir istismar kız tutuksuz vedat mahkeme pendik istanbul