Döviz Büroları Kepenk İndiriyor

TAKİP ET

Döviz büroları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın getirdiği düzenlemeyi protesto için kepenk indirecek.

Döviz bürolarının 4 Kasım saat 11.45'te Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın büroların ödenmiş sermaye şartlarında yaptığı değişikliği protesto amacıyla kepenk kapatacağı bildirildi.

Konuya ilişkin Bloomberg HT'ye açıklama yapan Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu Temsilcisi Ulaş Çabuk, "Düzenlemenin tekrar ele alınmasını talep ediyoruz. Bu yönde itirazlarımız olacak. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız" dedi.

"Sektör birlik içerisinde yürütmeyi durdurmak için Danıştay'da dava açmayı düşünüyor. Sektör olarak tamamen göz ardı edildik" diyen Çabuk, "Bu düzenleme için bizim görüşlerimiz alınabilirdi. Bu düzenleme Türkiye'deki yetkili müesseselerin sonunu getirecek bir düzenleme. Yürütme durdurulmazsa ben 2022 sonunda şirketimi kapatmak zorunda kalacağım" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarına ilişkin aldığı kararla A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartını 5 milyon liradan 10 milyon liraya, B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartını ise 1 milyon liradan 5 milyon liraya çıkarmış, yetkili müesseselerin özkaynaklarının toplam tutarının asgari ödenmiş sermaye tutarından fazla tutulması da mecburi hale getirildi.

Bunun yanında alınan kararla birlikte döviz alım satımlarında kimlik göstermek de mecbur tutulacak.

Döviz Büroları Kepenk İndiriyor