DP'li Enginyurt'tan İlginç Çıkış: Sen Niye Ferhat'sın Da Biz Şirin Oluyoruz

TAKİP ET

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt partisinin Afyon İl Kongresi'nde konuştu. Enginyurt Erdoğan için, "Sen niye Ferhat'sın da biz Şirin oluyoruz abi. Ne istiyorsun bizden?" dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Ferhat'ız, millet de Şirin, Ferhat nasıl dağları delip geçtiyse biz de dağları delip geçeceğiz" sözlerine "Sen niye Ferhat’sın da biz Şirin oluyoruz abi. Ne istiyorsun bizden?" diye konuşarak tepki gösterdi. 

Partisinin Afyon İl Kongresi'nde konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın haksız olduğunu söyledi. Enginyurt şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı, “İmamoğlu ceza aldı diye algı yaratıyorlar, benim durumum onun durumuna benzemiyor” diyor. Benzemiyor zaten, Allah da benzetmesin sizi birbirinize. “Şimdi o hakaret etti, ondan ceza aldı” diyor. Ekrem İmamoğlu, Süleyman’a dedi de YSK başkanı üstüne alındı. Bu memlekette “Ahmak” diyene ceza verip, “Sürtük, çürük, çamur, zillet, ahlaksız” diyeni görmeyen adalete yazıklar olsun."


AKP'nin sürekli olarak muhalefeti suçladığını belirten Enginyurt, şöyle devam etti:

"Zaten her kötülüğü Bay Kemal yapıyor, en son da Japonya'da tsunami yarattı. Bizimle kafa bulan bir Cumhurbaşkanımız var. Şubat ayında doğalgaza indirim yapacakmış. Aralıkta, ocakta soğuktan donup ölmezsek, şubat ayında indirimli gaza kavuşacağız, hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanı geçen gün de diyor ki “Ben Ferhat, siz Şirin”… Sen niye Ferhat’sın da biz Şirin oluyoruz abi. Ne istiyorsun bizden?"

cemal enginyurt demokrat parti recep Tayyip Erdoğan akp cumhburbaşkanı