DP Lideri Uysal'dan Terör Devletinin Büyükelçiliğine 'İmalı' Tepki

TAKİP ET

Gültekin Uysal, Çin Büyükelçiliği'nin hadsiz açıklamalarına verdiği tepkide Erdoğan ile soykırımcı Çin'in Dışişleri Bakanı arasındaki samimi görüşmeyi hatırlattı.

İşgalci Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki Büyükelçiliği tarafından yayımlanan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan hadsiz açıklamalara bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla soykırımcı devletin temsilciliğine tepki gösteren Uysal, kısa süre önce soykırımcı Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye ziyareti esnasında Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede verilen samimi pozlara da göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Türkistan'ı gaspeden, Uygur kardeşlerimizi katleden Katil Çin, Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla bir de hadsizlik etmiş.

Bir tarafta İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i, diğer tarafta ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ı adeta hedef göstererek bir twit paylaşmış. Haklarının saklı olduğunu belirtmiş.

Çin'in hadsiz büyükelçisi nerede olduğunu unutmuş olmalı. Soydaşları katledilirken, esir edilirken sessiz kalan iktidar Dışişleri Bakanlarını "Çak bir beşlik" diyerek ağırladığından cesaret almış olmalı!"

tayyip erdoğan wang yi çin büyükelçiliği demokrat parti gültekin uysal mansur yavaş meral akşener tepki çak bir beşlik