DSHP Eski Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, AKP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

TAKİP ET

AKP yandaşlığıyla bilinen Sabah gazetesi, ünlü televizyon sunucusu Hulki Cevizoğlu'nun AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere doğru ilerliyor. Bu süreçte adaylık başvuruları da devam ediyor.

Son olarak, AKP yandaşlığıyla bilinen Sabah gazetesi, ünlü televizyon sunucusu Hulki Cevizoğlu'nun AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

2009 yılında Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkan olan Cevizoğlu'nun bu hamlesi, solcular tarafından tepkiyle karşılandı.

Hulki Cevizoğlu Kimdir?

Hulki Cevizoğlu, 1958 yılında Giresun'da doğdu ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi. Medya sektöründe çalışan Cevizoğlu, televizyonda sunduğu "Ceviz Kabuğu" programı ile tanınıyor.

Cevizoğlu daha önce, 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir. Ayrıca, 2009 yılında Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı olarak seçilmiş, ancak kısa bir süre sonra istifa etmişti.

hulki cevizoğlu dshp akp milletvekili aday adayı