DSÖ Başkanı: Pandeminin Bitmesine Daha Çok Var

TAKİP ET

DSÖ Başkanı Tedros Adhonam Ghebreyesus, "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını istiyoruz fakat pandeminin bitmesine daha çok var" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin virüsü  pandemisinin son bulmasına daha çok zaman olduğunu ifade ettiği açıklamalarında önlemler uygulandığında virüsün yayılmasının engellendiğini vurguladı.

Tedros, aşılamanın yaygınlaşmasına rağmen vaka sayılarının yükselişte olduğunu ifade ederek, "Covid-19 pandemisinin bitmesine daha çok var. Fakat iyimser olmak için de sebeplerimiz bulunuyor. Bu yılın ilk iki ayında vaka ve ölümlerde görülen azalma, bu virüsün ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor" dedi ve tekrar yükselişin kafa karışıklığı, rahatlama ve kamu sağlığı tedbirlerindeki tutarsızlıktan kaynaklandığını söyledi. 

 "Biz de toplumların ve ekonomilerin açılmasını, seyahatin ve ticaretin yeniden başlamasını istiyoruz. Fakat şu an birçok ülkede

Tedros, vaka sayılarının arttığı bazı ülkelerde gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek "Bazı insanlar, kısmen genç oldukları için Covid-19'a yakalanmalarının önemli olmadığı yaklaşımını benimsemiş görünüyor" ifadelerini kullandı.

Tedros Adhonam Ghebreyesus ile ortak basın toplantısında konuşan DSÖ yetkilisi Maria van Kerkove ise pandeminin şu an üssel olarak katlandığını, vaka sayılarının yedi haftadır arttığını ve geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 9 oranında yükseldiğini, ölümlerde de yüzde 5 oranında artış yaşandığını söyledi.

dsö Dünya Sağlık Örgütü Tedros Adhanom Ghebreyesus dsö pandemi salgın dsö dünya sağlık örgütü pandemi ne zaman bitecek virüs ne zaman bitecek salgın ne zaman bitecek