DSÖ: Covid Artık Yoksul Ülkelerin Pandemisi

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 Özel Elçisi Nabarro, "Bu, artık temelde yoksul insanların ve yoksul ülkelerin bir hastalığıdır" dedi.

Çin Virüsü salgınının başlaması ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 özel elçisi olarak görevlendirilen Dr. David Nabarro, "Bu, artık temelde yoksul insanların ve yoksul ülkelerin bir hastalığıdır" açıklamasını yaptı.

"Şu anda zengin ülkelerin elinde ek doz uygulamaları için bir sürü aşı var" diyen Nabarro, "Ancak, aşılara en çok yoksul ülkeler ihtiyaç duyuyor. Bu eşitsizlik, küresel sorunlara yol açacak ve herkesin bunu bilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre Ekim ayı sonunda Afrika kıta nüfusunun sadece yüzde 6'sı aşılarını yaptırdı. Bunun yanında Nijerya gibi ülkelerde nüfusun yüzde 2,8'i aşılandı.

Halkın Aşı İttifakı'ndan Anna Marriott "Düşük gelirli ülkelere bir bütün olarak bakarsak, toplam aşı arzının yüzde 1'inden daha azı, çoğu Afrika'da bulunan en fakir ülkelere teslim edildi. İlaç şirketleri, Afrika kıtası da dahil olmak üzere yoksul ülkelere olan  önceliklerini kaldırdı. Zengin ülkeler, gerekenden daha yüksek bedeller ödeyerek kendilerini aşı kuyruğunun önüne ittiler" şeklinde konuştu.

DSÖ Covid Artık Yoksulların Pandemisi ülkelerin yoksul