DSÖ Fahrettin Koca'nın İtirafından Sonra Sağlık Bakanlığı'ndan Ek Bilgi Talep Etti

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca'nın 'vaka' ve 'hasta' kavramlarına ilişkin açıklamaları sonrasında DSÖ Avrupa Basın Sözcülüğü, durumla ilgili Bakanlık'tan ek bilgi istediklerini ve iletişim halinde olduklarını açıkladı.

Çin Virüsü ile mücadelede zor günler yaşayan Türkiye'de muhalefetin uzun süredir dile getirdiği gerçek vaka sayılarının gizlendiği yönündeki iddialar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla doğrulanmış oldu.

Endişe yaratan tablonun ortaya çıkmasından sonra ilk adım İngiltere'den gelmiş ve İngilizler, Türkiye'yi yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" listesine eklemişti.

BirGün'den Didem Mercan'ın haberine göre şimdi de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Basın Sözcülüğü, konuyla alakalı kaygılarını bildiren bir açıklama yayımlayarak "Durumla ilgili ek açıklama için şu anda Türkiye Sağlık Bakanlığı ile iletişim halindeyiz ve daha fazla bilgi elde edildikçe sizi bilgilendireceğiz" dedi.

Ayrıca DSÖ Sözcülüğü, testlerin, virüsün nerede olduğunu anlamak ve kontrol altına almak adına harekete geçmek için kritik bir halk sağlığı önlemi olduğu ve temasları izlemenin, olumlu vakaları izole etmek bir ön şart olduğunu belirtti. DSÖ, Türk Sağlık Bakanlığı'nı bütün pozitif vakaları bildirmesi için teşvik ediyor.

 

dsö dünya sağlık örgütü covi-19 pozitif vaka çin virüsü koronavirüs avrupa basın sözcülüğü sağlık bakanlığı fahrettin koca