DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus da Nihayet Aşı Oldu: Bugün Sıra Bendeydi

TAKİP ET

Çin'in küresel payandası olarak faaliyet yürüten Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir hastanede Çin virüsü aşısı oldu. Sıkı bir Çin muhibbi olarak ün salan Ghebreyesus, buna rağmen Çin malı aşıyı tercih etmedi.

Ghebreyesus, Çin virüsü aşısı yaptırdıktan sonra sosyal medya üzerinden paylaştığı iletide, "Bugün aşı olma sırası bendeydi. Aşılar hayat kurtarır" ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü'nün hangi aşıyı yaptırdığı ise açıklanmadı. Ancak sıkı bir Çin muhibbi olarak ün salan Ghebreyesus'un Çin aşısı yaptırmadığı belli. Zira İsviçre'de Pfizer ve Moderna aşıları kullanılıyor.

56 yaşındaki Etiyopyalı Ghebreyesus, söz konusu paylaşımında ayrıca, aşılara erişebilir durumda olan ülkelerde yaşayan kişilere, sıraları geldiğinde aşılanmaları için çağrı yaptı.

DSÖ Dünya Sağlık Örgütü DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus koronavirüs aşısı covid-19 aşı çin virüsü Moderna Pfizer Sinovac Sinopharm Sputnik V İsviçre çin aşısı