DSÖ Heyeti Vuhan'daki İlk Pandemi Hastanesini Ziyaret Etti

TAKİP ET

DSÖ heyeti, Çin virüsünün çıkış noktasını araştırmak için Vuhan'da incelemeler gerçekleştiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, Çin virüsünün nasıl ortaya çıktığını incelemek amacıyla gittikleri Çin'in Vuhan kentinde iki haftalık karantina sürecinin sona ermesinin sonrasında ilk ziyareti, salgınının başında Çin virüsü hastalarını tedavi eden Hubey Entegre Çin ve Batı Tıbbı Eyalet Hastanesi’ne gerçekleştirdi.

Çin virüsünün en yakın akrabası, Vuhan'ın bin 600 kilometre güneybatısında Çin'in Laos, Myanmar ve Vietnam sınırında, uluslararası bazı medya ajanslarına erişim engeli getirilen bölgede bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ndeki (DSÖ) 13 kişilik heyet Çin virüsünün ortaya çıkışı hakkındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla gittikleri Çin'in Wuhan kentinde iki haftalık karantina sürecinin sona ermesiyle birlikte çalışmalara başladı. DSÖ heyeti öncelikli olarak araştırmalara salgında hastalanan kişilere ilk müdahalede bulunan Hubey Entegre Çin ve Batı Tıbbı Eyalet Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastane, Doktor Zhang Jixian, 2019'un sonlarında yaşlı bir çifte 'bilinmeyen bir zatürre' raporunu ilk kez bildirdiği ilk sağlık kuruluşu olarak biliniyor.

Ekibin İngiliz üyesi Peter Daszak yayınladığı açıklamada “Son derece önemli 1. site ziyareti. Bilinen ilk Covid-19 vakalarından bazılarını tedavi eden hastanedeyiz, bu işi yapan gerçek klinisyenler ve personel ile görüşerek, çalışmalarının ayrıntıları hakkında açık tartışmalar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

who dsö dünya sağlık örgütü wuhan vuhan ziyaret inceleme virüs korona çin virüsü dsö heyeti