DSÖ: Salgın Bitti Algısı Endişe Verici Tünelin Ucunda Işık Göründü

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, aşı çalışmalarındaki olumlu gelişmeler sayesinde tünelin ucundaki ışığın görüldüğünü ancak örgütün 'salgının sona erdiği algısından' endişe duyduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle cuma günü bir basın toplantısı düzenledi.

DSÖ eş güdümünde yürütülen Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nı (COVAX) nisan ayında başlattıklarını anımsatan Ghebreyesus, şimdiye kadar 189 ülkenin bu programa katıldığını duyurdu.

Çin Virüsü'ne karşı geliştirilen aşı çalışmalarıyla alakalı tünelin ucundaki ışığın görüldüğünü belirten Ghebreyesus, bununla beraber insanları rehavete kapılmamaya davet etti.

Ghebreyesus, "DSÖ, Covid-19 salgınının sona erdiğine dair artan bir algıdan endişe duyuyor. Pandeminin hala uzun bir yolu var ve önümüzdeki günlerde liderler ve vatandaşlar tarafından alınan kararlar hem virüsün kısa vadede seyrini hem de bu salgının nihayetinde ne zaman sona ereceğini belirleyecek" dedi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus dsöden açıklama salgın bitmedi rehavete kapılmayın aşı çalışmaları güncel habaeler dünya sağlık örgütü aşı dünya sağlık örgütü tünelin ucunda ışık göründü covis-19 aş