DSÖ ve Avrupa İlaç Ajansı, Rus Aşısı Sputnik V'in Laboratuvarlarını Teftiş Edecek

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Rusya'nın Çin virüsüne karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının üretildiği laboratuvarları denetleyeceklerini duyurdu.

Rusya'nın Çin virüsüne karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının üretildiği laboratuvarları, DSÖ ve EMA'nın, Mayıs ile Haziran arasında teftiş edeceğini açıklayan DSÖ temsilcisi, "İyi üretim uygulamaları için yerinde denetimlerin 10 Mayıs'tan Haziran'ın ilk haftasına kadar gerçekleştirilmesi bekleniyor" dedi.

Denetim tarihlerinin üretici ile kararlaştırıldığını belirten temsilci, hem DSÖ hem de EMA'nın, inceleme sürecinin bir parçası olarak Sputnik V'in geliştiricisi olan Gamaleya Merkezi'nden sürekli veri aldığını da bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, DSÖ Genel Direktörü ve azılı Çin muhibbi Tedros Adhanom Ghebreyesus ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, DSÖ ve EMA'nın ziyaretini takip eden haftalarda Sputnik V aşısının DSÖ tarafından da onaylanabileceğini bildirdi. Dünyanın ilk tescilli Çin virüsü aşısı olan Sputnik V, dünya genelinde şu ana dek 60 ülkede acil kullanım için onaylandı.

Sputnik V çin virüsü koronavirüs aşı covid-19 kovid-19 pandemi salgın rus aşısı DSÖ Dünya Sağlık Örgütü EMA Avrupa İlaç Ajansı