DSÖ Yine Abesle İştigal Peşinde: Maymun Çiçeği Varyantlarına Ülke İsmi Verilmeyecek

TAKİP ET

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, maymun çiçeği varyantlarına ülke ismi verilmemesi gerektiğine dair fikir birliğine varıldığı bildirildi.

Daha önce de Çin Virüsü konusunda da benzer bir tutum sergileyen ve neredeyse virüsün kaynağının Çin olduğunu inkar etme noktasına gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeğinin varyantlarının ismini değiştirme kararı aldı.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada; ismini 1958'de alan maymun çiçeğinin varyantlarının, virüsün yayıldığı bölgelere göre isimlendirildiği ve DSÖ uzmanlarının, dünya genelinde yayılan bir virüsün varyantlarına ülke ismi verilmemesi gerektiğine dair fikir birliğine vardığı bildirildi.

Bu kapsamda maymun çiçeği türlerinin Roma rakamlarıyla sınıflandırılacağı; Kongo türünün Tür I ve Batı Afrika türünün ise Tür II olarak değiştirildiği belirtildi.


Maymun Çiçeğinin de Adı Değişecek


Maymun çiçeği virüsünün isminin değiştirileceği ve virüsün yeni ismine dair tekliflerin; DSÖ'ye bağlı Uluslararası Sınıflandırma Ailesi (FIC) internet sitesine sunulabileceği belirtildi.

DSÖ açıklamasında bundan sonra virüsler isimlendirilirken kültürel, sosyal, ulusal, bölgesel ve etnik alınganlık içerecek adların verilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

dsö dsöden açıklama maymun çiçeği maymun çiçeği virüsü