DSP Genel Başkanı Deniz Gezmiş'i AKP'li Yaptı: O da Amerikan Karşıtıydı

TAKİP ET

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıkladı. Aksakal, 'Deniz Gezmiş'ler bugün olsaydı, Erdoğan'a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu' dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini açıkladı. Aksakal, “Deniz Gezmiş’ler bugün olsaydı, Erdoğan’a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu” dedi.

‘DSP üzerinde bir siyasi vesayet vardı’

Haber Global’de Buket Aydın’ın sorularını yanıtlayan Aksakal, DSP’nin uzun yıllar CHP ve SHP tarafından bölücü olarak gösterildiğini ve yok sayıldığını söyledi. Aksakal, “DSP üzerinde bir siyasi vesayet görüntüsü vardı. DSP bu kararıyla Türk siyasetindeki dengeleri oynattı. DSP, üzerindeki bu vesayeti kabul etmeyeceğini söyledi” diye konuştu.

‘Millet İttifakı’ndan bize bir teklif gelmedi’

Aksakal, Millet İttifakı ile birlikte hareket etmediklerini belirterek, “Altılı Masa denen yapı bir yıldan önce oluşturuldu. Onlar 6 partili ve bazı beklentiler dahilinde bir partinin daha katılımıyla, DSP ve diğer bazı partileri görmek istemediler, bize bir teklif de gelmedi” dedi.

Aksakal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı almanın ittifak yapmaktan farklı olduğunu vurgulayarak, “DSP artık Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı” ifadelerini kullandı.

‘Deniz Gezmiş’ler de Erdoğan’a oy verirdi’

Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verme gerekçelerini ise tam bağımsızlık ilkesine dayandırdı. Aksakal, “Deniz Gezmiş’ler de tam bağımsızlık için mücadele etti. Onlar bugün olsaydı, Erdoğan’a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu. İnsanlar ölüyor ama fikirler ayakta. O fikirler doğrultusunda bugün kime ne oy vereceğini biliyoruz” açıklamasında bulundu. 

önder aksakal deniz gezmiş bülent ecevit cumhur ittifakı